Πάλαιρος: Ένας μικρός παράδεισος στην Αιτωλοακαρνανία

Η Έφη Βλάχου ταξίδεψε πρόσφατα μέχρι την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας και μοιράζεται μαζί μας τις φωτογραφίες που τράβηξε από αυτόν τον όμορφο τόπο.
Η μικρή αυτή πόλη βρίσκεται απέναντι από την Λευκάδα και το Μεγανήσι και το τοπίο σχεδόν σε κάθε σημείο της εναλλάσσεται. Από τη μια θα δείτε τις παραλίες στο Ιόνιο με τα καταγάλανα νερά και από την άλλη λίμνες, λιβάδια, δάση και βουνά.
Την προσοχή δεν μπορεί να μην σας τραβήξει το γραφικό λιμανάκι με τον ξύλινο προβλήτα για την πρόσδεση των σκαφών, με τον οικισμό από πίσω, με τα χαμηλά σπίτια με τις κεραμοσκεπές.
Έχει ενδιαφέρον: Ο αρχαιολογικός χώρος Στέρνα, το Κάστρο της Κεχροπούλας, το Ενετικό Κάστρο της Πλαγιάς και το Κάστρο του Γρίβα. Στην ευρύτερη περιοχή έχετε την δυνατότητα να δείτε πολλά καλοδιατηρημένα αρχοντικά, όπως αυτά του του Γρίβα και του Ράγκου, να προσκυνήσετε στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και στο μοναστήρι της Παναγιάς στη Ρόμβη.
Τι να δοκιμάσουμε: Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά, κρασιά, αυγοτάραχο και τσίπουρο.
Η Έφη μοιράζεται μαζί μας τις φωτογραφίες της και μας γράφει: «Καλησπέρα! Είμαι η Έφη Βλάχου, κοινωνιολόγος και σας στέλνω φωτογραφίες απο Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Μια ανάσα απο Λευκάδα που όλοι πρέπει να κάνουν στάση! Ένα παραλιακό, γραφικό χωριουδάκι που αξίζει να σταματήσετε και γιατί όχι να διανυκτερευσετε!».