ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ Η ΔΕΗ! Έχετε διορία 30 ημερών αλλιώς… σας κόβουν το ρεύμα!

Διορία 30 ημερών δίνει η ΔΕΗ σε όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όσοι αγνοήσουν την προθεσμία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος! Ακόμη και αν χρωστάνε ποσά κάτω των 500 ευρώ!

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «πνίγουν» την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία ζητά ακόμα και… 10 ευρώ το μήνα, προκειμένου να ελαφρυνθεί το χρέος των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Όποιος όμως δεν ρυθμίσει τα χρέη του μέσα στον επόμενο μήνα, θα χάσει την έκπτωση του 15% και μπορεί να δει το σπίτι του να… σκοτεινιάζει.

Οι περισσότεροι οφειλέτες είναι οι λεγόμενοι μικροί. Δηλαδή εκείνοι που χρωστάνε ποσά κάτω των 500 ευρώ και ο αριθμός τους ανέρχεται στο 1.230.000, με σύνολο οφειλής 146 εκατ. ευρώ.  Οι οφειλέτες, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ρύθμιση για ποσά μεταξύ 500 ευρώ και 1.000 ευρώ ανέρχονται σε  298.000, με σύνολο οφειλής 153 εκατ. ευρώ.

Εικόνα συστηματικής ασυνέπειας στην πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού από πελάτες με μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΗ, που προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω χρεών.

Η ΔΕΗ για να δείξει ότι δεν…  αστειεύεται έδωσε στη δημοσιότητα περιπτώσεις κακοπληρωτών που τους κόπηκε το ρεύμα. Από τις τέσσερις περιπτώσεις που δημοσιοποίησε, οι δύο αφορούν την Πάτρα. Ενας επιχειρηματίας που οφείλει 20.000 ευρώ και σήμερα δεν έχει ρεύμα… όπως και μία γυναίκα που οφείλει 7.000 ευρώ και επίσης δεν έχει ρεύμα.

dete.gr