Καλός καιρός το Σαββατοκύριακο

Βροχές και ισχυροί άνεμοι από Τρίτη

Βελτιωμένος θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Oσοι σκέφτονται να επισκεφτούν κάποια παραλία το επόμενο 48ωρο καλό θα είναι να το κάνουν, καθώς φαίνεται πως αυτά θα είναι τα… τελευταία τους μπάνια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με κύρια χαρακτηριστικά τους ανέμους, τις βροχές και τις καταιγίδες.

Το επόμενο διήμερο θα υπάρξει μόνο τοπική συννεφιά, ενώ θα πέσουν λίγες ασθενείς βροχές στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και της βόρειας Κρήτης. Οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι, 6 με 7 μποφόρ, ενώ σήμερα ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να σημειωθούν αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και τα νησιά του βορείου Ιονίου. Μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά.

Στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 14 έως 32, στην κεντρική και νότια από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 28.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνότερες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.