Στα «νύχια» των απατεώνων και ο αγροτικός κόσμος

Στο στόχαστρο κυκλώματος η Αιτωλοακαρνανία;

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μέσω της «Σ» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα εξαπάτησης αγροτών στην περιοχή, από σπείρα που φαίνεται να εδρεύει στο Γύθειο Λακωνίας. Ήδη στο Αγρίνιο καταγράφονται αυτή τη βδομάδα δύο περιπτώσεις. Αρχικά 72χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε από 38χρονο έμπορο – μεσίτη για αγορά 20 τόνων ελαιών που δεν παρέλαβε ποτέ. Μάλιστα το μάρμαρο το πλήρωσε ακριβά, καθώς κατέθεσε σε λογαριασμούς μέσω internet banking το χρηματικό ποσό των 18.800 ευρώ! Για την υπόθεση μάλιστα συνελήφθη από την αστυνομία ένας 53χρονος οδηγός που φέρεται να είχε το ρόλο του οδηγού. Την Τετάρτη μάλιστα αποκαλύφθηκε μία ακόμη αντίστοιχη περίπτωση, αυτή τη φορά με «θύμα» 59χρονο, ο οποίος όπως δήλωσε στις αρχές εξαπατήθηκε από τον 38χρονο στις 20 Ιουλίου, καταβάλλοντας μάλιστα 5.000 ευρώ. Το εμπόρευμα δεν το παρέλαβε ποτέ.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ τα στοιχεία του 38χρονου είναι γνωστά στην αστυνομία ωστόσο απέφυγε τη σύλληψη στα όρια του αυτοφώρου. Οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, κύκλωμα να έχει στοχοποιήσει την περιοχή. Παρόμοια περιστατικά μάλιστα είχαν καταγραφεί προ μηνών και στο νομό Ηλείας.

«Τέτοια κρούσματα σε περιόδους κρίσης, θα αυξάνονται διαρκώς. Τη νύφη βέβαια θα πληρώσουν οι παραγωγοί. Το θέμα αυτό θα λυθεί μόνο αν καταργηθούν οι μεσάζοντες και όταν το εμπόριο περιέλθει στα χέρια του κράτους» σημείωσε ο Σπύρος Κοτοπούλης.

Όπως και να χει πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και για το λόγο αυτό άπαντες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.