Στα εγκαίνια δύο τμημάτων της Ολυμπίας οδού και στην Κλόκοβα ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί σήμερα στα εγκαίνια δύο ακόμη τμημάτων της Ολυμπίας οδού Ο πρωθυπουργός θα επιθεωρήσει τόσο τα έργα στα εργοτάξια κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού στην Πελοπόννησο, όσο και τα αντίστοιχα στην Στερεά και τη σήραγγα της Κλόκοβας, που περιλαμβάνονται στην Ιονία Οδό. Αναλυτικά: Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, μήκους 20 χιλιομέτρων, του πρώτου πλήρους τμήματος αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού».

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο ΣΕΑ Κιάτου (16ο χλμ στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών) στις 11 πμ. Παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων.

Η παράδοση των έργων στην κυκλοφορία θα γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα, στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου (κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) στη 1 μμ. Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το έργο από το σημείο εισόδου σηράγγων (περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας) στις 4 μμ.