Δυτική Ελλάδα: Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στην Αιτωλοακαρνανία μετά τις τελευταίες επιθέσεις – Έκτακτα μέτρα και διαταγές από το Αρχηγείο Τι δηλώνουν στη «Σ» συνδικαλιστές του σώματος…

665_0

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στην Αιτωλοακαρνανία μετά τις τελευταίες επιθέσεις – Έκτακτα μέτρα και διαταγές από το Αρχηγείο

Τι δηλώνουν στη «Σ» συνδικαλιστές του σώματος

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι Αστυνομικές Αρχές της χώρας αλλά και της περιοχής, μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών. Τελευταίο, αυτό της βίαιης επίθεσης που δέχθηκε ο Ναυπάκτιος Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών στο κέντρο της πρωτεύουσας από ομάδα αντιεξουσιαστών, μετά το τέλος πορείας μεταναστών. Η φυσική ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τρέχει και δεν φτάνει και προβληματίζεται έντονα, φοβούμενη ότι το φαινόμενο θα ενταθεί αλλά θα επεκταθεί και εκτός Αθήνας, ενδεχομένως και στην επαρχία, εκεί όπου ούτως ή άλλως η αστυνομική δύναμη είναι συγκριτικά μικρότερη.

Για το λόγο όπως σήμερα αποκαλύπτει η «Σ» τις τελευταίες ώρες έχουν φτάσει στα γραφεία όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, έκτακτες διαταγές για αυξημένη προσοχή. Εξάλλου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται πορείες και συλλαλητήρια σε κάθε γωνιά της χώρας με αφορμή την ΔΕΘ.

Αυξημένη είναι η προσοχή των Αστυνομικών Αρχών και σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας με ξεκάθαρες εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας κάθε εν υπηρεσία αστυνομικού και όχι μόνο, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην επιτήρηση στόχων οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος. Κατά την διάρκεια των περιπολιών οι αστυνομικοί θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση ώστε να μην βρεθούν προ… δυσάρεστης έκπληξης.

Την ίδια στιγμή τον έντονο προβληματισμό τους για τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών και αξιωματικών εκφράζουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις του Σώματος.

Ο Πρόεδρος των Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μαζαρακιώτης
Ο Πρόεδρος των Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μαζαρακιώτης

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του συναδέλφου μας στην Αθήνα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει άμεσα η ανοχή σε τέτοια κρούσματα τα οποία το μόνο που δημιουργούν είναι την αποστροφή εκ μέρους της κοινωνίας. Η Αστυνομία ως θεσμός ήταν, είναι και θα είναι υπερασπιστής του αγαθού της ασφάλειας και της ειρήνης των πολιτών. Για εμάς αυτό είναι αξίωμα, μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητα. Καλούμαστε όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Από την πλευρά μας εργαζόμαστε συνεχώς για την προάσπιση των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης και της Αστυνομίας, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ιταμές επιθέσεις, καθόλου δεν μας κάμπτουν, αντιθέτως μας χαλυβδώνουν» δήλωσε στη «Σ» ο Αστυνομικός Διευθυντής, Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αιτωλοακαρνάνας Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Χρήστος Μαυραγάνης
Ο Αιτωλοακαρνάνας Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Χρήστος Μαυραγάνης

Από την άλλη, ο Αιτωλοακαρνάνας Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Χρήστος Μαυραγάνης ανέφερε στη «Σ» ότι «η προχθεσινή πρωτοφανής άνανδρη επίθεση κατά του Διευθυντή Τροχαίας Αθηνών κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ στο κέντρο της Αθήνας έχει συγκλονίσει την Κοινή Γνώμη. Παράλληλα ενσπείρει τεράστια ερωτηματικά για την αποθράσυνση των συγκεκριμένων «κυρίων» αποκαλούμενων και ως «γνωστών - άγνωστων» που πλέον είναι εμφανές ότι η δράση τους δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απλές δηλώσεις καταδίκης.

Η προκλητική ανομία με την οποία δρουν οι συγκεκριμένοι πρέπει πλέον, εκτός από τη συλλογική ηθική καταδίκη μας, να βρει μπροστά της και μια ολοκληρωμένη συστηματική και οργανωμένη αντίδραση της δημοκρατικής Πολιτείας. Έτσι τα φαινόμενα τέτοιου είδους που εκθέτουν τη χώρα, θα εκλείψουν.

Όλοι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας σε εκείνον και την οικογένεια του.»

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα "Συνείδηση"