Kατεβαίνει για το υπόλοιπο του 2016 η Γαλάζια Σημαία από τις ακτές τις Πρέβεζας – Ποια η αιτία!

Από τις λεπτομέρειες κρίνεται η διαφορά και αυτό φαίνεται πως το αγνοούν στον Δήμο της Πρέβεζας. Ή το γνωρίζουν αλλά το θεωρούν ευτελούς αξίας στην προσπάθεια για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, όπως διατυμπανίζεται συνεχώς. Από το αποτέλεσμα που προέκυψε φάνηκε πως ο Δήμος Πρέβεζας και οι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό όσον αφορά στον τουρισμό, εάν όντως είναι πραγματικοί γνώστες του αντικειμένου, φαίνεται πως κάτι ξέχασαν ή πολύ απλά έγινε εσκεμμένα.

 

Και το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός πως έρχεται σε αντίθεση στα όσα πρεσβεύουν με ανακοινώσεις τους τόσο ο Δήμος όσο και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Και δεν είναι τίποτε από την προσπάθεια της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Πρέβεζα. Κάτι που σύμφωνα πάντα με τα ιθύνοντα μυαλά του προγραμματισμού, θα αποτελέσει ένα ακόμα συν στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, πως είναι δυνατόν από την μια να επιδιώκεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (βλέπε γιορτή της σαρδέλας στα τέλη Αυγούστου) και από την άλλη να «ξεχνιέται»(;) να παραταθεί η σύμβαση με τους ναυαγοσώστες για τις ακτές της περιοχής. Ή μήπως δεν ξεχάστηκε;

 

Ο τουρισμός στην Πρέβεζα, σίγουρα δεν είναι μόνο οι βόλτες στην παραλία και οι γαστρονομικές απολαύσεις, που έτσι κι αλλιώς αυτά πάντα θα υπάρχουν ανεξαρτήτου εποχής, αλλά και – εκτός των άλλων – οι υπηρεσίες στις ακτές. Και μάλιστα στις βραβευμένες ακτές με Γαλάζια Σημαία. Είχαμε επισημάνει (δείτε εδώ) πόσο σημαντική θα ήταν για την εικόνα το ακτών αλλά και τον τουρισμό της Πρέβεζας η παραμονή των ναυαγοσωστών και τον Σεπτέμβριο. Κάτι που είχε γίνει για το 2015. Δεν έγινε όμως για φέτος.

 

Στο PamePreveza.gr είχε φτάσει αυτή η πληροφορία εδώ και μέρες (ότι δεν πρόκειται να παραμείνουν και τον Σεπτέμβριο οι ναυαγοσώστες), την οποία επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης και ο κ. Σαραμπασίνας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, σχετικά, τόσο για το θέμα των ναυαγοσωστών, όσο και για την κατάσταση στην οποία βρήκαν οι Επιθεωρητές τις ακτές κατά τον πρόσφατο έλεγχο που έκαναν. Μέσα από το PamePreveza.gr, πρώτοι σας ενημερώσαμε για τον έλεγχο των επιθεωρητών της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (δείτε εδώ) και για το άριστα που απονεμήθηκε σε όσους συνέβαλαν στην βέλτιστη εικόνα των βραβευμένων ακτών με την Γαλάζια Σημαία.

 

Άριστα στις υπηρεσίες, στην καθαριότητα, στην ασφάλεια, στις υπηρεσίες για ΑμεΑ. Και σε όλο αυτό συνέβαλαν όλοι όσοι είχαν αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος. Μάλιστα, τα παραπάνω, αλλά και το δημοσίευμά μας (δείτε εδώ) επιβεβαιώθηκε και από την συγχαρητήρια επιστολή της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης των Επιθεωρητών Προγραμμάτων Γαλάζιων Σημαιών, Αλίκης Βαβούρη και Δημήτρη Βαβούρη προς τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Καθαριότητας Δήμου Πρέβεζας Παύλο Σαραμπασίνα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμος Πρέβεζας, λίγες ώρες μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον ίδιο.

 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Πρέβεζας ανακοίνωσε: «Όπως τονίζουν στην επιστολή: «Οι ακτές είναι οργανωμένες  όπως το απαιτεί το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» κι αυτό οφείλεται στις ενέργειες που καταβάλετε εσείς και τα  στελέχη της ομάδας  που είναι υπεύθυνα για την λειτουργία του προγράμματος» Επίσης υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον όλης της ομάδας για την οργάνωση των απαιτήσεων για την ασφάλεια και προσφορά υπηρεσιών των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες  τονίζοντας ότι «τρανή απόδειξη είναι η επικοινωνία με τους Συλλόγους των ΑΜΕΑ» της Πρέβεζας και άλλων περιοχών της χώρας.

 

Μοναδικό αρνητικό σημείο -σύμφωνα με την έκθεση των Επιθεωρητών -είναι ότι παρά την μεγάλη κοσμοσυρροή των επισκεπτών στις βραβευμένες ακτές της Πρέβεζας το φετινό καλοκαίρι, οι ναυαγοσώστες θα πρέπει  πολύ σύντομα να αποχωρήσουν από τα πόστα τους δεδομένου ότι η σύμβασή τους λήγει στο τέλος Αυγούστου». Όμως κάτι… ξέχασε ο Δήμος να προσθέσει στην ανακοίνωση των συγχαρητηρίων. Κάτι σημαντικό για την παραμονή της Γαλάζιας Σημαίας, το οποίο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PamePreveza.gr, οι Επιθεωρητές το χαρακτήρισαν «εξαιρετικά» δυσάρεστο!!! Και δεν είναι άλλο από την αποχώρηση των ναυαγοσωστών από τις βραβευμένες ακτές.

 

Έτσι, μετά την αναφορά στην ευχαριστήρια επιστολή των Επιθεωρητών για την αποχώρηση των ναυαγοσωστών λόγω λήξης της σύμβασής τους η επιστολή επί λέξη καταλήγει: «Αυτό θα είναι «εξαιρετικά» δυσάρεστο γιατί  θα πρέπει να κατέβει η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ- το βραβείο για την ακτή τη χρονιά 2016». Ο Δήμος αυτό δεν το ανέφερε στην δημοσιοποίηση της ευχαριστήριας επιστολής…!!! Έτσι από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου οι Γαλάζιες Σημαίες θα πρέπει να κατέβουν από τους ιστούς τους σε όλες τις ακτές του Δήμου Πρέβεζας για το υπόλοιπο του 2016. Και αυτό γιατί δεν νοείται να κυματίζει Γαλάζια Σημαία σε ακτή χωρίς ναυαγοσώστη. Το γνώριζε αυτό ο Δήμος;

 

Γιατί πέρυσι παρέμεινε το βραβείο και τον Σεπτέμβριο και φέτος όχι; Ξέχασε κάποιος να ανανεώσει τις συμβάσεις; Έγινε εν γνώσει; Και αν ναι για ποιους λόγους, που δεν υπήρχαν πέρυσι; Πως θα μπορούσε να συμβιβαστεί το παραπάνω γεγονός με την προσπάθεια παράτασης της τουριστικής σαιζόν; Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά κάποιος θα βρεθεί να δώσει ουσιώδεις απαντήσεις… Έως τότε σε αναμονή για την βράβευση για το 2017 για να κυματίσει ξανά η Γαλάζια Σημαία στις ακτές της Πρέβεζας.