Λαϊκή Συσπείρωση: «Αποποιείται τις ευθύνες της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα κρούσματα της ελονοσίας»

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας: Να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαού και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της Περιφερειας με μόνιμο προσωπικό που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί προγράμματα προστασίας της δημόσιας υγείας

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31/8/2016, συζητήθηκε το σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας, αναφορικά με τα κρούσματα ελονοσίας που παρουσιάστηκαν σε δήμους της Περιφέρειάς μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του λαού μας ως κόστος που πρέπει να περιοριστεί, προκειμένου να χρηματοδοτούν τις επενδύσεις του κεφαλαίου.

Ευθύνες έχει και η περιφερειακή αρχή που δεν πήρε έγκαιρα μέτρα προκειμένου να μην εκδηλωθεί και εξαπλωθεί η νόσος, παρά τις επισημάνσεις που είχαμε κάνει σε προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Παράλληλα προτείναμε η Περιφέρεια να διεκδικήσει από την κυβέρνηση μια σειρά μέτρα, άμεσου χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα ζητήσαμε να διεκδικηθεί η πρόταση που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών για την δημιουργία Τμημάτων ενταγμένων στις Υγειονομικές Υπηρεσίες κάθε Περιφεριακής Ενότητας, στελεχωμένες με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (επιστημονικό, εργατικό κ.α.), οι οποίες θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν οι ίδιες όλο το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, έγκαιρα, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές, εδαφολογικές και άλλες συνθήκες και ιδιομορφίες, της κάθε περιοχής.

            Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν προβλήματα όπως αυτά που εκδηλώθηκαν την φετινή χρονιά, στην Περιφέρεια μας.

Αντί λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή να διεκδικήσει την στελέχωση των υπηρεσιών της με επαρκές, μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα προσωπικό, κόντρα στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική καταφεύγει στην λύση της διετούς σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία, που θα αναλάβει τους ψεκασμούς. Καλούμε το λαό της Περιφέρειάς μας να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην ασκούμενη πολιτική, να διεκδικήσει μέτρα για την πρόστασία της δημόσιας υγείας.