Προσφυγή από την Ήπειρο για τα σκουπίδια της Λευκάδας

Μπορεί ο Αύγουστος να τελειώνει ωστόσο το θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων από τη Λευκάδα στην Ήπειρο, που άναψε φωτιές το φετινό καλοκαίρι δεν έχει κλείσει.

Η απόφαση που έχουν υπογράψει οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, όπως αναφέρει το epiruspost.gr, παραμένει σε ισχύ και μπορεί να ενεργοποιηθεί παρά την κάθετη αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Οι δήμαρχοι που φιλοξενούν στα διοικητικά όρια των περιοχών τους, τους ΧΥΤΑ, προχώρησαν σε προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η προσφυγή, σύμφωνα με το epiruspost.gr, υπογράφεται από τους Δημάρχους των Δήμων που φιλοξενούν τους ΧΥΤΑ, δηλαδή τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη (ΧΥΤΑ Βλαχέρνας), το Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ (ΧΥΤΑ Ελληνικού Ιωαννίνων) και την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου).

Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων τόσο στη Λευκάδα, όσο και στην Κέρκυρα, στους δύο δηλαδή κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του Ιονίου, είναι τεράστιο και η κυβέρνηση βλέπει τη λύση του… κοιτάζοντας προς την Ήπειρο.