Υπό πλήρη έλεγχο η πύρινη λαίλαπα στα Δουνέικα Αιτωλοακαρνανίας ένα 24ωρο μετά – Τιτάνια η μάχη των Πυροσβεστών!

Συνεχίζει από χθες το μεσημέρι να καίει η φωτιά στα Δουνέικα Αιτωλοακαρνανίας στην ευρύτερη περιοχή της Γέφυρας Μπανιά, αλλά το ευχάριστο είναι ότι τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, μετά από μεγάλη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Η φωτιά, σύμφωνα με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορο Μπόκα, ήταν από τις δυσκολότερες που υπήρξαν μέχρι τώρα, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Δευτέρας στις 11.00!

Μέχρι τότε, 65 άνδρες με 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη (2 πεζετέλ και 2 καναντέρ), όπως επίσης και υδροφόρες από τους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου και από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας  συμμετείχαν στην επιχείρηση ελέγχου και κατάσβεσης της φωτιάς με την παράλληλη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων του πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγρινίου, Θέρμου, της ΕΜΑΚ, καθώς επίσης και ακόμη 2 οχημάτων, ένα της ΕΜΑΚ και ένα από την πυροσβεστική υπηρεσία Καλαβρύτων.

Ο έλεγχος και η κατάσβεση της φωτιά αποτελεί αποφυγή οικολογικής καταστροφής, αφού η περιοχή που εφάπτονταν με το σημείο της φωτιά προστατεύεται από την συνθήκη Natura και Ramsar!  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα πεζοπόρα τμήματα για να προσεγγίσουν την φωτιά η οποία είχε ξεσπάσει μέσα σε χαράδρα στις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, αναγκάστηκαν να διανύσουν δύο χιλιόμετρα μέσα στο ποτάμι ανάποδα από την ροή του.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη, όπως επίσης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, αφού αυτή την στιγμή πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι. Επίσης, στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας.

Κων/νος Χονδρός