Θα αλλάξει η εικόνα του γηπέδου Καλυβίων

Γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα το γηπέδο Καλυβίων Αγρινίου μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων και εργασιών που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του, με φορέα κατασκευής του έργου τον Δήμο Αγρινίου, σε παράλληλη συνεργασία με την διοίκηση της τοπικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, συνολική ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και σπορά φυσικού  χλοοτάπητα, με μικρό οικονομικό κόστος, είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Καλυβίων περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι έτοιμος για αγωνιστική χρήση από την ομάδα προς τα τέλη Νοεμβρίου ή  το αργότερο στα μέσα Δεκεμβρίου, δημιουργώντας έναν ¨επαγγελματικό¨ τάπητα στο γήπεδο του χωριού μας.

Να θυμίσουμε ότι, φυσικός τάπητας με σπορά είχε τοποθετηθεί και στις αρχές του ΄90 όταν ο ΠΑΟΚ Καλυβίων συμμετείχε εκείνη την σεζόν στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας!

Να αναφέρουμε ότι, σήμερα το απόγευμα, παρουσία και του υπεύθυνου γεωπόνου κ. Γ. Λέρη, πραγματοποίηθηκε ο δεύτερος ψεκασμός αγριόχορτων εντός του αγωνιστικού χώρου, απο μηχάνημα που διέθεσε για τη σχετική εργασία το σωματείο, προκειμένου να καταστραφούν οι ρίζες της αγριάδας και κατόπιν, σε 15 περίπου ημέρες, να αρχίσουν οι πρώτες εργασίες που θα περιλαμβάνουν:

– Καθαρισμός χόρτων και φρεζάρισμα του γηπέδου

– Ισοπέδωση με μηχάνημα λέιζερ και διόρθωση κλίσεων του οικοπέδου

– Τοποθέτηση αυτόματου αρδευτικού δικτύου και σύνδεσή του με την παρακείμενη γεώτρηση.

– Σπορά φυσικού χλοοτάπητα με κατάλληλο μείγμα σπόρων

– Ποτίσματα και παρακολούθηση σταδίων ανάπτυξης του χλοοτάπητα από τον υπεύθυνο γεωπόνο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, όλα τα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ  και πολλοί φίλοι της ομάδας διαθέτουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, προσωπική εργασία καθώς και τα  αγροτικά εργαλεία ή τα εφόδια που απαιτούνται, ώστε να  υποβοηθηθούν και να επιταχυνθούν οι εργασίες εντός του αγωνιστικού χώρου και παράλληλα με κάποιες παρεμβάσεις καθαρισμού να υπάρξει συνολική αναβάθμιση στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου Καλυβίων.

Πηγή: kalyvia.gr