Αρχιφύλακας από τα Ιωάννινα σε κύκλωμα διαβατηρίων

Σήμερα οδηγείται για να απολογηθεί στον ανακριτή Ιωαννίνων ο 49χρονος αρχιφύλακας, του Αστυνομικού Τμήματος Μέρτζανης Ιωαννίνων, ο οποίος συνελήφθη να κατέχει ένα αλβανικό διαβατήριο που η γνησιότητά του αμφισβητείται και φέρεται να το παρέλαβε από 44χρονο υπάλληλο του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, για να το σφραγίσει, έναντι αμοιβής.

Το διαβατήριο ανήκε σε 49χρονη Αλβανίδα και σκοπός του αρχιφύλακα ήταν να σφραγίσει την έξοδό της από τη χώρα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός υπαλλήλου του Τελωνείου Μέρτζανης και ενός Αλβανού.

Ο αρχιφύλακας υπηρετούσε στο τμήμα διαβατηριακού ελέγχου του Τμήματος Μέρτζανης και στη σύλληψή του προχώρησαν συνάδελφοί του από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση των συγκεκριμένων προσώπων είχε γίνει αντιληπτή από συναδέλφους του αστυνομικού. Σε βάρος του αρχιφύλακα σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος και θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Σε βάρος των υπόλοιπων εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης διατάξεων του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενταξης.

ethnos.gr