Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις για αναστολή λειτουργίας» (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

«Το νοσοκομείο της  Αμαλιάδος δεν πρόκειται να κλείσει», βροντοφώναξαν χθες για πολλοστή φορά σε όλους τους τόνους οι δεκάδες συγκεντρωμένοι στην πύλη του. Ανάμεσά τους  ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Μιχαλόπουλος, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Η προχθεσινή εντολή του Διοικητή του νοσοκομείου Πύργου κ. Κώστα Διαμαντόπουλου να έφευγε χθες το μεσημέρι από την Αμαλιάδα η ιατρός της Παθολογικής Κλινικής κ. Δρόσου Ευγενία και να εφημέρευε στον Πύργο, παίρνοντας μαζί της και τους πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται στην Αμαλιάδα, εξόργισε τους πάντες στην Αμαλιάδα. Η μετακίνηση ασθενών εκ των οποίων δύο σε βαριά κατάσταση θα δημιουργούσε πρόβλημα για την ζωή τους.

Η σύσκεψη έδωσε τη λύση

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο νοσοκομείο Αμαλιάδος με την συμμετοχή των προαναφερομένων, ενώ λίγη αργότερα στη σύσκεψη προσήλθε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Έφη Σαλτάρη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος. Είχε κληθεί και ο διοικητής του Πύργου αλλά δεν εμφανίσθηκε.

Τελικά η λύση για να λειτουργήσουν όλα ομαλά, δόθηκε από το νοσοκομείο Αμαλιάδος. Ο  διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας ανακάλεσε την άδεια του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του κ. Αλεξόπουλου Κωνσταντίνου. Ο γιατρός  ήρθε άμεσα από την Αθήνα διακόπτοντας την άδειά του και το νοσοκομείο Αμαλιάδος λειτουργεί κανονικά.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια»

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε: «Κάθε τρεις και λίγο έχουμε τα ίδια προβλήματα. Χθες το μεσημέρι χωρίς καν να έχει ενημερωθεί η γιατρός αν μπορεί να κάνει εφημερία, της ήρθε ένα εντέλλεσθε από τον Πύργο και όχι μόνο αυτό, αλλά να πάρει και τα περιστατικά της παθολογικής κλινικής κάτι που είναι πρωτοφανές και θέτει σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών. Επικοινώνησα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ενημέρωσα τους βουλευτές αλλά δεν είχε βρεθεί μια λύση. Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας κ. Μίρρα Νατάλε, που εκτελεί και χρέη αναπληρωτή διοικητή, ενημέρωσε τον διοικητή του Πύργου ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν οι πέντε ασθενείς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους. Μετά από αυτό ο  διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας ανακάλεσε την άδεια του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του κ. Αλεξόπουλου Κωνσταντίνου. Εκείνο που θέλω να πω επίσης είναι ότι φθάνει πια με τον εμπαιγμό να παίρνουμε κάθε τρείς και λίγο υποσχέσεις ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει το νοσοκομείο αλλά ότι θα αναβαθμισθεί και να βλέπουμε το αντίθετο. Τι άλλο να σημαίνει η μεταφορά ασθενών στον Πύργο; Να μείνει για ένα τριήμερο το νοσοκομείο χωρίς ασθενείς που αυτό θα σημαίνει και λουκέτο. Όπως προ μηνών έκλεισε η γυναικολογική. Ε, λοιπόν ως εδώ. Ως πόλη εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει. Ας το καταλάβουν όλοι!»

f5_3«Εικόνα Κολομβίας»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος κ. Κώστας Τσαούσης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται περί ενός οργανωμένου σχεδίου του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ και της διορισμένης διοίκησης. Φανταστείτε την εικόνα  της Κολομβίας να μεταφέρονται εν πομπή οι ασθενείς στον Πύργο. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την ζωή αυτών των ανθρώπων και ποιος διοικητής θα αναλάβει την νομική ευθύνη . Μπορούσαν να βρούν λύση από τον Πύργο, αλλά δεν το κάνουν. Το νοσοκομείο Αμαλιάδος δεν θα κλείσει, ας το καταλάβουν όλοι.»

«Δεν θα υποστείλουμε την σημαία»

«Είμαστε πάλι στους δρόμους ύστερα από την απροσδόκητη απροκάλυπτη πρωτοφανή απόφαση του διοικητή ΓΝ Πύργου για μετακίνηση της παθολόγου μας προς κάλυψη εφημερίας στο ΓΝ Πύργου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο  εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδος κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος και συνέχισε: «Προτείναμε αρκετές εναλλακτικές λύσεις στον διοικητή προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και το πιο σημαντικό να μην διακινδυνεύσει η ζωή των ασθενών. Για ανεξήγητους λόγους  αρνήθηκε τις προτάσεις μας. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση των δομών της δημόσιας υγείας και το έχουμε καταγγείλει. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και τον διοικητή του ΓΝ Πύργου να πάρουν σαφή θέση για το τι θα γίνει με το Νοσοκομείο Αμαλιάδος. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία των κινητοποιήσεων γιατί η κίνηση αυτή θεωρούμε ότι είναι πολιτική και έχει στόχο να υποβαθμίσει το νοσοκομείο μας, να το κλείσει αφού δεν δέχονται τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις»

Ο Λέντζας αναπληρωτής διοικητής

Στο μεταξύ υπεγράφη ο διορισμός του ιατρού κ. Λέντζα Ιωάννη (δημοτικού συμβούλου Ανδραβίδας Κυλλήνης), ως αναπληρωτή διοικητή του ΓΝ Ηλείας με αρμοδιότητα στο ΓΝ Αμαλιάδας