«Ξαναχτύπησαν» οι ληστές με το … αέριο – Είχαν «σηκώσει» χρηματοκιβώτιο και στην Ακράτα!

Σε ΑΤΜ τράπεζας στο Πόρτο Ράφτη «χτύπησαν» πάλι οι ληστές με το άεριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χρησιμοποίησαν την ίδια ακριβώς μέθοδο που είχε χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ στην Ακράτα αρπάζοντας 72.000 ευρώ. Φαίνεται να έχουν χτυπήσει όμως άλλες δύο φορές στις Ερυθρές Βοιωτίας και στην Αττική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι δράστες χρησιμοποίησαν μηχάνημα αερίου για να ανατινάξουν το ΑΤΜ, όπως ακριβώς είχε γίνει και στις άλλες περιπτώσεις. Ωστόσο αυτή τη φορά στην Ακράτα δεν τους … βγήκε. Η Αστυνομία εξετάζει προσεκτικά όλα τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο άγνωστοι δράστες είχαν επιχειρήσει να ανατινάξουν ΑΤΜ στα Σελιανίτικα, αλλά χτύπησε ο συναγερμός, προφανώς από αδέξιους χειρισμούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να γίνουν καπνούς.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για την περίπτωση της Αρκάτας: 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών οι οποίοι σήμερα (27-5-2016) στις (5.40) το πρωί, στην Ακράτα, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, έθραυσαν υαλοπίνακα πρόσοψης τράπεζας και προκάλεσαν μικρή έκρηξη σε ΑΤΜ.

Το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση από την Τράπεζα έχοντας υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές από φωτιά, ενώ από τις έρευνες προέκυψε ότι είχε αφαιρεθεί από περιοχή της Αττικής.

Στον τόπο του περιστατικού, μεταξύ άλλων, ενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και η Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

www.tempo24.gr