Στα «κάγκελα» για το νερό στο Αιτωλικό

Μετά την απομάκρυνση του πανό από το νερό στο Αιτωλικό για το νερό υπήρξαν αντιδράσεις από την «Επιτροπή Πολιτών για το Νερό και την Θάλασσα», οι οποίοι απάντησαν στο Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ο Δήμος Μεσολογγίου. Σας παραθέτουμε και την απάντηση της Επιτροπής Πολιτών για το Νερό και την Θάλασσα και το Δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσολογγίου.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει αρχικά ο Δήμος Μεσολογγίου
Μετά την σημερινή ανακοίνωση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Κοινωνία Μπροστά» κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου σχετικά με την ανάρτηση πανό στο λιμνοθάλασσιο χώρο των Γεφυριών Αιτωλικού αλλά και τα δημοκρατικά αισθήματα της Δημοτικής Αρχής, επιβάλλονται για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας οι ακόλουθες διευκρινήσεις.
Πέρα από την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας των Γεφυριών Αιτωλικού τα οποία από το 2002 έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικά και διατηρητέα μνημεία, θα πρέπει παράλληλα να ληφθεί υπόψη τόσο από το γράφοντα όσο και από την συρρικνωμένη μειοψηφία πολιτών οι οποίοι για λόγους καθαρά πολιτικών σκοπιμοτήτων επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας, ότι δημοκρατικά δικαιώματα έχουν όλοι οι κάτοικοι του Αιτωλικού. Και οι έμποροι και επαγγελματίες που αυτοί τη στιγμή βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά απόρροια της εκτεταμένης δυσφήμισης της περιοχής από την παραπάνω ολιγάριθμη ομάδα πολιτών, αλλά και οι υπόλοιποι δημότες που αντιδρούν πλέον σ’ αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής, η οποία είναι γνωστό σε όλους από πού προέρχεται και από ποια κίνητρα καθοδηγείται. Η υπεράσπιση της ανομίας, της πολιτικής σκευωρίας και της δυσφήμισης μιας ολόκληρης περιοχής, δεν συνιστά «μάθημα Δημοκρατίας».
Ακολουθεί η απάντηση της Επιτροπής Πολιτών για το Νερό και τη Θάλασσα
«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε
Αφού με τον νόμο για τις διαφημιστικές πινακίδες κατέβασες το πανό για να μην μάθει ο κόσμος ότι δεν εφαρμόζεις την δικαστική απόφαση και δεν του δίνεις νερό, επικαλείσαι νομοθεσία προστασίας των γεφυριών.
Πές μας κ. δήμαρχε πότε μπήκε πανό από την επιτροπή πάνω στα γεφύρια;; Πως γίνεται εσύ να το βλέπεις πάνω στα γεφύρια και όλος ο υπόλοιπος κόσμος να το βλέπει μέσα στην θάλασσα;; Ποιός από τους δύο λες να έχει παραισθήσεις;; Σε πληροφορούμε λοιπόν ότι εμείς σαν άνθρωποι που έχουμε μεγαλώσει και ζήσει σε αυτόν τον τόπο, πονάμε κάθε πέτρα από αυτά τα γεφύρια. Πές μας όμως με την ευκαιρία όψιμε προστάτη των γεφυριών από τον Απρίλιο του 2015 που σου ανακοινώθηκαν από τον τοπικό τύπο οι βανδαλισμοί που γίνονταν στα γεφύρια τι έκανες; Έφτασαν απλοί πολίτες να καταφεύγουν στην εφορία βυζαντ. αρχαιοτήτων για να μπορέσουν να καλύψουν την δική σου ανικανότητα, αναλγησία και ανεπάρκεια. Μόνο ένας πολιτικός αμοραλιστής θα χρησιμοποιούσε τα γεφύρια στα πολιτικά του παιχνίδια, όποιος δεν νοιάζεται για αυτόν τον τόπο, επειδή δεν ανήκει σ’αυτόν τον τόπο. Εσύ τί από αυτά είσαι;
Το παραμύθι για την δυσφήμιση που παρουσιάζουν είτε από συμφέρον είτε από ανοησία συγκεκριμένοι παπαγάλοι στο Αιτωλικό που πλέον αποκαλύπτεται καθαρά ότι κατευθύνεται από εσένα, δεν πείθει κανέναν. Αλήθεια ο οποιοσδήποτε περνά από το Αιτωλικό χρειάζεται το πανό για να δει την κατάντια στην οποία έχεις φέρει την θάλασσά μας ρίχνοντας βοθρολύματα τις νύχτες και μην έχοντας κάνει ένα ουσιαστικό έργο εδώ και δύο χρόνια. Μάτια δεν έχει ο επισκέπτης, μύτη δεν έχει; Μας κατηγορείς για ανομία. Για πες μας λοιπόν δάσκαλε της δημοκρατίας όπως λες ότι είσαι, είναι ανομία να βάζεις ένα πανό και δεν είναι να μην εφαρμόζεις δικαστική απόφαση, όπως εσύ; Μήπως είναι ανομία και το να μοιράζεις ενημερωτικά φυλλάδια και δεν είναι να ρίχνεις βοθρολύματα στην θάλασσα όπως εσύ;Είναι πολιτική σκοπιμότητα να ενημερώνεις τον κόσμο και δεν είναι να εκμεταλλεύεσαι πολιτικά τα προβλήματά του για να αποκτήσεις αξιώματα,όπως έκανες εσύ και οι ακόλουθοι σου;
Μας κατηγορείς για πολιτική σκευωρία επειδή απαιτούμε πόσιμο νερό και καθαρή θάλασσα. Πολιτική σκευωρία ενάντια στο Αιτωλικό έχεις πλέξει εσύ και οι υποτακτικοί σου σύμβουλοι που καμαρώνουν γιατί αλλάζουν λάμπες και νομίζουν ότι επιτελούν και έργο. Σε ένα μέρος που το αφήνετε να αργοσβήνει. Πες μας ένα έργο που έχεις κάνει στο Αιτωλικό τα δύο τελευταία χρόνια δήμαρχε των έργων. Πέρνα λοιπόν από την περιμετρική να καμαρώσεις την πλαζ που θα τραβήξει τουρίστες για να γεμίσουν τα μαγαζιά, που νοιάζεσαι δήθεν γι” αυτά. Περπάτα ως τα Ρεμπάκια που μένουν κλειστά και έρημα. Πέρνα μπροστά από το 1ο δημοτικό και πιάσε την μύτη σου από την εστία μόλυνσης που έχετε αφήσει να δημιουργηθεί δίπλα στον αγωγό. Περπάτα στον κεντρικό δρόμο για να μυρίσεις τον εξαερισμό του βόθρου που έχεις βγάλει στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.
Και μια που προσπάθησες να μας συνδέσεις με τον δημοτικό σύμβουλο Παπαδόπουλο να σου πούμε το εξής: Ο Παπαδόπουλος, όπως και ο Κατσούλης και ο Μουρκούσης και ο Τέγας και ο Μαργαρίτης κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν σαν αντιπολίτευση που είναι: Αντιπολιτεύονται και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Ο έλεγχος της διοίκησης. Και είσαι τυχερός γιατί το κάνουν και αρκετά ήπια μέχρι τώρα.Μπορεί ακόμη και αυτό να σε ενοχλεί, αλλά εσύ ως δάσκαλος της δημοκρατίας που λες ότι είσαι, θα πρέπει να το αποδεχθείς. Εσένα όμως, δεν σε βλέπουμε να παράγεις έργο. Μόνο λόγια και καμάρι είσαι προς το παρόν.
Πάντως αν σε ενοχλεί τόσο η αντιπολίτευση, υπάρχουν απολυταρχικά καθεστώτα που την έχουν καταργήσει όπως της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, της Βόρειας Κορέας. Μπορείς να αναζητήσεις και εκεί μια θέση στις επόμενες εκλογές. Πού ξέρεις, εκεί μπορεί να καταφέρεις να βγεις και βουλευτής.
Σε πονά πολιτικά η επιτροπή πολιτών γιατί ξέρεις ότι είναι πολυσυλλεκτική, έχει καταφέρει να ενώσει πολίτες που είτε είναι δεξιοί, αριστεροί ή ανένταχτοι παλεύουν στον ίδιο αγώνα για το νερό και την θάλασσα αφήνοντας κατά μέρος τις πολιτικές διαφορές τους, και στηρίζεται πάντα σε στοιχεία, οπότε δεν μπορείς να περάσεις τα παραμύθια σου. Να θυμηθούμε μερικά:
-ότι θα διδάξεις δημοκρατία την βραδιά της εκλογής σου;;
-ότι θα πίναμε νερό με το λάστιχο στην πλατεία εδώ και ενάμιση χρόνο;;
-Το έργο των 4 εκατομμυρίων που θα άρχιζες πέρυσι τα Χριστούγεννα για να φέρεις νερό από τον Εύηνο;;
-Τους λογαριασμούς που υποσχέθηκες να μειώσεις και συνεχίζεις να στέλνεις φουσκωμένους και με τόκο;;
-Την άρνησή σου να δώσεις νερό, καλώντας μας να παίρνουμε 6000 κόσμος από 3 βρύσες από την Μπούζα;;
-Τα σκουπίδια που έχουν κατακλείσει την περιμετρική;;
-Την άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού της ανατολικής όχθης;;
-Η μήπως τα βοθρολύματα που έριχνες στην θάλασσα γιατί δήθεν είχες βλάβη στο δίκτυο;;
Αντί λοιπόν να βγάζεις δελτία τύπου κοίτα να δώσεις νερό στον κόσμο και ξεκίνα τα 3 πρώτα έργα για την θάλασσα (εκβάθυνση διαύλων, άρση δρόμου Πόρου, μεταφορά εξόδου του βιολογικού στον Ράγκο),γιατί μην νομίζεις ότι θα ανεχθούμε και το επόμενο καλοκαίρι την ίδια κατάσταση στην θάλασσά μας και στο νερό μας. Θα φτάσουμε το θέμα όχι μόνο στην ευρωπαική επιτροπή αλλά και όπου χρειάζεται παραπάνω για να λυθεί. Άμεσα. Η Επιτροπή Πολιτών για το Νερό και την Θάλασσα»