ΠΑΤΡΑ: Αστεγη ζει σε σκηνή στην Πλατεία Νόρμαν!

Εστησε σκηνή στην Πλατεία Νόρμαν κι εκεί μένει εδώ και δύο ημέρες. Η 65χρονη Ευαγγελία έχει συντροφιά τα δύο της σκυλιά, την πρώτη μέρα κοιμήθηκε σε παγκάκι της Πλατείας, κάποιοι όμως ευαισθητοποιήθηκαν και έστησαν μία σκηνή για να μπορεί να κοιμάται. Το παρουσιαστικό αλλά και ο τρόπος ομιλίας φανερώνουν την αξιοπρέπειά της. Αγνωστο τι της έτυχε και βρέθηκε εκεί.

Μας είπε ότι διεκδικούσε μία περιουσία όμως δεν τα κατάφερε. Η τρόπος σκέψης της δείχνουν έναν άνθρωπο με προβλήματα. Κάτι της συνέβη και της άλλαξε την ζωή. Δεν μιλά όμως γι αυτό. Αποφεύγει, αλλάζει κουβέντα. Η κυρία Ευαγγελία ζει σήμερα για τρίτη μέρα στη σκηνή.

20160825_171456-copy-620x394

Αρνήθηκε την βοήθεια του Δήμου να μείνει στην στέγη αστέγων: «Δεν μπορώ να αποχωριστώ τα σκυλιά μου. Προτιμώ να μείνω εδώ. Αν βρεθεί ένα μικρό δωμάτιο θα πάω» μας είπε. Οι γείτονες την βοηθούν. Λίγο φαγητό, ένα σπρέι για να ψεκάζει γύρω από την σκηνή: «Εχει έντομα και φοβάμαι τη νύχτα. Η μπορεί να έρθει και κανας αρουραίος» δηλώνει τρομαγμένη. Ας ελπίσουμε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες θα ευαισθητοποιηθούν. Αν βέβαια έχουν απομείνει οι δομές, αν μας έχει μείνει ανθρωπιά μετά από τόσα χρόνια κρίσης.