Tελικός Κυπέλλου στη… Γερμανία!

Φοβερά πράγματα από την ΕΠΟ, που μετά από εισήγηση του προέδρου της πέρασε απόφαση για διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στη… Γερμανία!

Η απόφαση είχε ληφθεί από τις 11 Αυγούστου. Καθυστέρησε να γίνει γνωστή διότι ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.
Το βασικό είναι να προσπαθήσει να καταλάβει κανείς το σκεπτικό της ΕΠΟ. Γιατί στη Γερμανία; Η απάντηση της Ομοσπονδίας είναι πως εκεί ζουν πολλές χιλιάδες ομογενείς που θα δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό κλίμα και να γίνει ένα ματς – γιορτή σε αντίθεση με το περσινό ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Επίσης ότι υπάρχουν πολλά γήπεδα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις.
Πως θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης ομάδων, διαιτητών και ότι άλλο χρειαστεί; Η απάντηση είναι πως τα έσοδα του τελικού είναι τέτοια που μπορούν να καλύψουν κάθε κόστος. Όσο για τα τηλεοπτικά; Από την στιγμή που τα δικαιώματα τα έχει ο OTE TV εκείνος καλύπτει τα όποια έξοδα κάλυψης ενός τέτοιου αγώνα.
Αναλυτικά η απόφαση και το σκεπτικό μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη.
Ως εκ τούτου η προκήρυξη του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων περιόδου 2016/2017 στο άρθρο 3 διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Έκτη φάση / τελικός αγώνας
Η έδρα του τελικού αγώνα του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA / UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας.

1503315

«Παίζει» και η Παρασκευή για την συνάντηση Λίγκας-Κοντονή

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να φτάνει στην Αθήνα την Πέμπτη το πρωί, δεν είναι απίθανο το ραντεβού με την διοικούσα επιτροπή της Λίγκας να γίνει την Παρασκευή. Ακόμα πάντως δεν έχει φιξαριστεί η συνάντηση.

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε συμφωνία για διοικούσα επιτροπή η οποία θα τρέξει τα θέματα που υπάρχουν ως την ερχόμενη Τετάρτη που θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου, στην Σούπερ Λίγκα βασικό μέλημα ήταν η συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, προκειμένου όπως γράψαμε και χθες, να του θέσουν εκτός των άλλων δύο εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα.

Να του πουν να αρχίσει το συντομότερο δυνατό το πρωτάθλημα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα έχουν φέρει τις ΠΑΕ σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά και να του ζητήσουν παράταση στο θέμα των εγγυήσεων. Ένα επίσης μεγάλης σημασίας ζήτημα, καθώς η νέα ΕΕΑ ζητάει τις εγγυητικές, αλλά χωρίς ρευστό στα ταμεία τους από την στιγμή που η NOVA δεν δίνει χρήματα μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα, ελάχιστες ομάδες μπορούν να τις προσκομίσουν.

Στην Λίγκα ζήτησαν η συνάντηση να γίνει την Πέμπτη, από την στιγμή που ο Υφυπουργός βρίσκεται εκτός Αθηνών. Ακόμα το ραντεβού δεν έχει φιξαριστεί και δεν είναι διόλου απίθανο να μετατεθεί κατά μια μέρα ή στην χειρότερη να πάει από βδομάδα, κάτι που στον Συνεταιρισμό δεν θέλουν βέβαια με τίποτα, από την στιγμή που ο χρόνος πιέζει όλες τις ΠΑΕ.

Αν τελικά υπάρξει μετάθεση της συνάντησης θα γίνει επειδή ο Κοντονής επιστρέφει στην Αθήνα την Πέμπτη την πρωί και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα, όπως συναντήσεις με Ολυμπιονίκες και όχι μόνο. Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε αν τελικά φιξαριστεί σήμερα για αύριο το ραντεβού ή αν υπάρξει μετάθεση για την Παρασκευή.