Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όσους έχουν αγροτικό εισόδημα

Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όσους έχουν αγροτικό εισόδημα χωρίς να είναι όμως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, προβλέπει το φορολογικό που προέκυψε από το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε πέρυσι. Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών υπολογίζεται ότι φτάνουν τους 575.000 φορολογουμένους σε όλη τη χώρα.

«Η άποψή μου είναι πως με τα νέα φορολογικά μέτρα οι μικρομεσαίοι αγρότες κερδίζουν, οι μεγάλοι και οι μεσαίοι χάνουν και οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες επίσης χάνουν» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κώστας Σταυρουλάκης, μέλος του Σωματείου Λογιστών, τονίζοντας πως το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί αγρότες αναζητούν πληροφορίες από τους λογιστές για τις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο φορολογικό σύστημα στη δική τους περίπτωση.

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το αφορολόγητο των 9.000 ευρώ θα το έχουν μόνο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Αυτό σημαίνει ότι π.χ. ένας μισθωτός που έχει 10.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και έχει 1.000 ευρώ από τα αγροτικά, επειδή δεν θεωρείται κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, θα φορολογείται κανονικά για τα αγροτικά του εισοδήματα από το 1ο ευρώ, με 22% φόρο, συν 100% προκαταβολή» λέει ο κ. Σταυρουλάκης.