Κάνει τον σταυρό του… και «φυλάει» τα γκολπόστ του!

Μετά τη θεία λειτουργία, βγάζει τα ράσα και μπαίνει στο… γήπεδο για να υπερασπιστεί την εστία της αγαπημένης του ομάδας! Ο πατήρ Βασίλειος Νικολόπουλος είναι εδώ και λίγες ημέρες ο νέος τερματοφύλακας της ομάδας χάντμπολ Σεριφάτο του Αιγίου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Η ενασχόλησή του με το άθλημα της χειροσφαίρισης άρχισε όταν ήταν μόλις 12 ετών. Παλιότερα, προτού ακόμα τον κερδίσει η Εκκλησία και χειροτονηθεί (το 2010), είχε αγωνιστεί τόσο στον Παπάδο Γέρας στη Λέσβο όσο και στον Πήγασο Αιγίου. Τώρα, έπειτα από περίπου 10 χρόνια, επέστρεψε στην ενεργό δράση, κάτι που ήθελε διακαώς.

Για να μπορέσει να γίνει τερματοφύλακας στο Σεριφάτο, ο 34χρονος ρασοφόρος τερματοφύλακας (που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών) ζήτησε και πήρε την άδεια της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων: «Η ευκαιρία να ξεκινήσω και πάλι να αγωνίζομαι μου δόθηκε όταν πήγα να τελέσω τον αγιασμό για την έναρξη της περιόδου στην ομάδα του Σεριφάτου. Είχα επικοινωνία με τον πρόεδρο Κώστα Παπασταύρου και τον προπονητή Βασίλη Αναστασέλο και συμφωνήσαμε να επιστρέψω στην ενεργό δράση!

Έτσι, βρέθηκα πάλι σε οικείο περιβάλλον. Είχα άγχος, βέβαια, γιατί ήμουν 10 χρόνια μακριά και δεν ήξερα σε τι επίπεδο βρισκόμουν. Με δέχτηκαν, όμως, με χαρά και τους ευχαριστώ γι’ αυτό…» είπε στο Aigioallsports, ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να ανταποκρίνεται άνετα στις απαιτήσεις της ομάδας: «Οι προπονήσεις δεν μου δημιουργούν πρόβλημα, αφού γίνονται βραδινές ώρες, που δεν έχω τόσες υποχρεώσεις. Για μένα προέχει η Εκκλησία. Η ιεροσύνη είναι πάνω απ’ όλα και, εφόσον κάποιες ώρες είμαι ελεύθερος, θα συνδράμω όσο μπορώ για να βοηθήσω το Σεριφάτο. Για μένα στόχος είναι η ομάδα να προσπαθήσει να ανέβει στην Α1 κατηγορία».

Οπως δήλωσε παράγοντας της ομάδας, ο ιερέας εμφανίζεται κανονικά με την ασπρόμαυρη στολή του Σεριφάτου και έχει ήδη παίξει σε δύο αγώνες χάντμπολ, που υπάρχει ως άθλημα στο Αίγιο από το 1988.

dete.gr