Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό συγκαλεί o Δήμαρχος Ναυπάκτου

Έκτακτη συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας για σήμερα στις 21:00, στο δημαρχείο Ναυπακτίας έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, με αφορμή τις εξελίξεις μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, σχετικά με την φιλοξενία προσφύγων στο Αντίρριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του npress.gr, παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται, ο δήμαρχος Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος φαίνεται να μην είχε ιδέα για τους σχεδιασμούς του κ Κουρουμπλή.

Το ζήτημα έχει επιφορτιστεί ιδιαίτερα για τους τοπικούς παράγοντες, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στην γειτονική Αχαΐα δεν θα δημιουργηθεί κανένας αντίστοιχος χώρος.

Κάποιοι λοιπόν αναμένεται να θέσουν το θέμα σε αυτή την βάση. Πως είναι δυνατόν να μιλάει ο Υπουργός για ισόρροπη κατανομή του βάρους των προσφυγικών ροών, όταν το ένα από τα δύο κέντρα φιλοξενίας στην Δυτική Ελλάδα θα δημιουργηθεί στην πιο τουριστική περιοχή και μάλιστα σε χώρο που αναμένεται να αξιοποιηθεί;

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν στο npress.gr, οι πρόσφυγες είναι και πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι στην Δυτική Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας να βασίζεται σε ένα στοιχειώδη σχεδιασμό.