Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιές σε Μεσολόγγι, Ξηρόμερο και Ματαράγκα

Δύο φωτιές έχουν ξεσπάσει στην Αιτωλοακαρνανία σήμερα νωρίς το μεσημέρι. Η μία, η οποία σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Αιτωλοακαρνανίας, βαίνει προς έλεγχο είναι στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου και η δεύτερη στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου Κουτσοχεριού Μεσολογγίου. Πυροσβεστικές δυνάμεις από το Μεσολόγγι έσπευσαν στις δύο φωτιές, ενώ σε καμία εκ των δύο πυρκαγιών δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, μέχρι στιγμής. Μάλιστα, η φωτιά στο Κουτσοχέρι «αναπτύσσεται» μέσα σε χαράδρα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταστρώνει σχέδιο για να μην επεκταθεί πέραν αυτής.

Πέρας των πυροσβεστικών δυνάμεων που είναι στα σημεία με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου κ. Κεφαλά, έχουν σπεύσει για συνδρομή υδροφόρες των δήμων Μεσολογγίου και Ξηρομέρου, ενώ και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  έχει αποστείλει δύο υδροφόρες, μια σε κάθε φωτιά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου έχει αποστείλει στα σημεία 6 συνολικά οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από άλλες υπηρεσίες, όπως αυτή του Αγρινίου. Ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας βρίσκεται αποχώρησε από την φωτιά του Ξηρομέρου, αφού οδεύει προς έλεγχο σύμφωνα με τον ίδιο και την ενημέρωση που έχει και μεταβαίνει στην φωτιά του Μεσολογγίου.

Νεότερη ενημέρωση – Φωτιά και στη Ματαράγκα

Σε ύφεση είναι οι δύο φωτιές που ξέσπασαν αρχικά, αυτή στην περιοχή του Μεσολογγίου και αυτή στην περιοχή του Ξηρομέρου, ενώ, σχεδόν παράλληλα, ξέσπασε και άλλη φωτιά στην περιοχή της Ματαράγκας. Οι φωτιές είναι σε ύφεση, ενώ για να επιτευχθεί το καλύτερο υπήρξε εναέρια συνδρομή, η οποία ήταν καθοριστική. Στη νεότερη φωτιά, στη Ματαράγκα, που είναι υπό μερικό έλεγχο, εκτός την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου με 20 άνδρες 5 οχήματα και δύναμη από τον Εθελοντικό Σταθμό της Γαβαλούς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου «σηκώθηκαν» και πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πεζετέλ από το αεροδρόμιο του Ακτίου και ένα τύπου καναντέρ, καθώς επίσης και υδροφόρα του Δήμου Αγρινίου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Την επιχείρηση στην φωτιά της Ματαράγκας συντόνιζε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας. Η μάχη με τις φλόγες στην περίπτωση αυτή ήταν δύσκολη έως επικίνδυνη λόγω του ότι η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά και κοντά στο δάσος του Αρακύνθου, αλλά πλέον η κατάσταση έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά ελέγξιμη.

Ωστόσο, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου θα παραμείνουν στο σημείο ως αύριο για κάθε ενδεχόμενο, αφού αν δεν πετύχαιναν την συγκεκριμένη έκβαση της φωτιάς, τα πράγματα θα ήταν πολύ ανησυχητικά για την περιοχή!