Στον εισαγγελέα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου για το νερό του Αιτωλκού

Στην εισαγγελέα Μεσολογγίου προσήλθε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, γιατί δεν εφαρμόζει την προσωρινή διαταγή του  δικαστηρίου για παροχή καθαρού πόσιμου νερού στο Αιτωλικό και σωστή λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού.

Ο κ. Δήμαρχος, όπως αναφέρει το etolikonews.gr, πήγε στην Εισαγγελέα μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου κ. Καραπαπά, τον Δ/ντη της ΔΕΥΑΜ κ. Σταματάτο και τον δικηγόρο του Δήμου κ. Βλάχο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εφαρμογή της από 28-7-2016 προσωρινής απόφασης  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου για παροχή νερού στο Αιτωλικό μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού.

Η παραγγελία της διερεύνησης της εφαρμογής της προσωρινής απόφασης και η τυχόν παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κ Δημάρχου, έγινε με εντολή του Εισαγγελέα του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου λόγω αρμοδιότητας.

Παρόντες στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Αιτωλικού κ. Μπότας Θεόδωρος καθώς και ο δικηγόρος του Συλλόγου κ. Κρηνίδης Ιωάννης.

Απολογήθηκε, σύμφωνα με το etolikonews.gr, ότι ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε κανένας Δήμαρχος τίποτα, αυτός έχει καταθέσει μελέτη και έχει εντάξει το έργο της υδροδότησης του Αιτωλικού σε πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Επίσης,όπως πάντα αναφέρει το etolikonews.gr, ισχυρίστηκε ότι η παροχή νερού είναι ανταποδοτική και αν δώσει νερό από πού θα πληρωθεί;  Σε ερώτηση δε, γιατί έδωσε νερό στα τρία χωριά των Μουσούρων δωρεάν όταν χρειάστηκε, η απάντηση κατά το etolikonews.gr, ήταν ότι εκεί από την διακοπή της υδροδότησης κινδύνευαν να ψοφήσουν τα ζώα που δεν είχαν νερό.

Πάντως, η Εισαγγελέας Μεσολογγίου ενημέρωσε τον κ Δήμαρχο ότι η υπόθεση περί ποινικής ευθύνης για ανυπακοή σε δικαστική απόφαση και τυχόν ύπαρξη παράβασης καθήκοντος, παραμένει ανοιχτή.