Θρίαμβος για τη Ναυπάκτια Πλατανιώτη στο Ρίο που «βλέπει» αύριο τελικό

Τις βάσεις για να προκριθούν στον τελικό έβαλαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου – Αύριο ο προκριματικός στο τεχνικό πρόγραμμα

Tην 10η θέση κατέλαβαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου στο ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικού στο ντουέτο, όπου βαθμολογήθηκαν με 86.1000.

Το ελληνικό ζευγάρι τη Δευτέρα στις 17:00 θα μετάσχει στο τεχνικό πρόγραμμα, μετά το οποίο θα προκύψει η συνολική βαθμολογία, βάσει της οποίας θα προκριθούν τα 12 πρώτα ζευγάρια στον τελικό.

Εκεί μεταφέρουν τη βαθμολογία του τεχνικού προγράμματος και εκτελούν ξανά το ελεύθερο, για να προκύψει η τελική κατάταξη.

Σε τροχιά πρόκρισης στον τελικό του ντουέτου βρίσκονται και δύο ακόμη Ελληνίδες, οι οποίες συμμετέχουν στον αγώνα, πρόκειται για τις αδελφές Αλεξανδρή (Αννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα), οι οποίες αγωνίζονται με τα χρώματα της Αυστρίας και κατετάγησαν στη 12η θέση με 85.2667β.

Οι Ρωσίδες Ναταλία Ιστσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα, οι οποίες είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγωνίσματος, πήραν την πρώτη θέση με 98.0667β., ακολουθούμενες από τις Κινέζες Σουετσέν Χουάνγκ/Γουενγιάν Σουν (96.0667β.) και τις Γιαπωνέζες Γιουκίκο Ινούι/Ρισάκο Μιτσούι (94.4000β.).