Τραγωδία στο Πολυλίμνιο: Νεκρή νεαρή κοπέλα από την Πάτρα

Μία νεκρή και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της κατολίσθησης βράχων, που έγινε γύρω στις 2 το μεσημέρι στην περιοχή του Πολυλιμνίου. Το thebest.gr…

stin-kardia-tou-ekab.w_hr

Μία νεκρή και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της κατολίσθησης βράχων, που έγινε γύρω στις 2 το μεσημέρι στην περιοχή του Πολυλιμνίου. Το thebest.gr επικοινώνησε πριν από λίγο με την Αστυνομική Διεύθυνη Μεσσηνίας από όπου επιβεβαιώθηκε ότι η νεκρή είναι από την Πάτρα.

Στο χώρο βρισκόταν πολύς κόσμος, όπου απολάμβανε το φυσικό τοπίο, όταν ξαφνικά ξεκίνησε πολύ δυνατή βροχή. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, οι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά από πτώση βράχων, την ώρα που έκαναν πεζοπορία στην περιοχή.

Χρειάστηκε να εκκενωθεί ο χώρος για να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης, που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το συντονισμό είχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων.

Νεκρή είναι μία κοπέλα 24 ετών από την Πάτρα και τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μία φίλη της 25 ετών από τη Μεσσηνία, που μαζί με ένα ακόμα άτομο βρίσκονταν για διακοπές στην ευρύτερη περιοχή και εκείνη την ώρα έκαναν πεζοπορία. Το δυστύχημα έγινε μόλις οι νεαροί είχαν περάσει τη δεύτερη λίμνη. Η 25χρονη έχει διακομιστεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Με αφορμή το άσχημο αυτό περιστατικό πιθανόν και εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό ο χώρος του Πολυλιμνίου ή εάν θα κλείσει για να γίνουν παρεμβάσεις.

Μαζί στην Πάτρα σπούδαζαν οι δύο κοπέλες που τραυματίστηκαν από βράχια ενώ περπατούσαν στην τουριστική ορεινή περιοχή Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας. Η 24χρονη από την Πάτρα έχασε την ζωή της ενώ η 25χρονη φίλη της έχει χτυπηθεί σοβαρά στο κεφάλι και αυτή την ώρα χειρουργείται.

Το protothema.gr μίλησε με τη Σταυρούλα, την αδερφή της τραυματισμένης κοπέλας, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η αδερφή μου αυτήν την ώρα είναι στο νοσοκομείο και χειρουργείται. Δυστυχώς η φίλη της δεν ζει. Σπούδαζαν μαζί στην Πάτρα και είχαν έρθει εδώ, στη Μεσσηνία στο πατρικό μας σπίτι για διακοπές.

Είχαν πάει για πεζοπορία και λόγω της βροχής έγινε κατολίσθηση την ώρα που περπατούσαν. Το μόνο που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι πως ένας βράχος που έπεσε χτύπησε την αδερφή μου στο κεφάλι και τραυμάτισε θανάσιμα τη φίλη της. Η αδερφή μου μέχρι να μπει στο χειρουργείο είχε τις αισθήσεις της».

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.