Δυτική Ελλάδα: Βοριαδάκι και ανάσες δροσιάς το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένο βοριαδάκι θα «κυλήσει» το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία, η…

ΚΑΙΡΟΣ

Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένο βοριαδάκι θα «κυλήσει» το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία, η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να ξεκινήσει από το Σάββατο, με την ανάσα δροσιάς να κρατάει έως και την Τρίτη, όπου σταδιακά η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στα ορεινά και βόρεια κυρίως τμήματα της χώρας, ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ στα νησιά του Αιγαίου, το Ιόνιο και την Μακεδονία - Θεσσαλονίκη, οι βοριάδες θα βρίσκονται σε ενίσχυση φθάνοντας τα 7 μποφόρ.

Το Σάββατο, αλλά και την Τρίτη, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά και κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Μικρή θα είναι η πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και βορειοδυτική Κρήτη το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα σημειωθούν νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Το Σάββατο, στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές και βελτίωση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή, βελτιώνεται ο καρός, με πρόσκειαρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσιες στα Δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία, κυρίως στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια να ανεβαίνει.

Οι άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις στα Δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.