Ζάκυνθος: Αυτό που βρήκαν οι λουόμενοι στα ρηχά προκάλεσε… συναγερμό! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ενας απρόσκλητος «επισκέπτης» έγινε αντιληπτός στα καταγάλανα νερά της Ζακύνθου και προκάλεσε αναστάτωση σε λουόμενους και κατοίκους. Πρόκειται για θαλάσσια νάρκη που εντόπισε στην παραλία Αμπουλα, στο Τραγάκι, και σε εξαιρετικά μικρό βάθος, κάτοικος της περιοχής.

Άμεσα ειδοποίησε τις Λιμενικές Αρχές του νησιού περιγράφοντας πως εντόπισε σφαιρικό αντικείμενο αρκετά μεγάλης διαμέτρου στην άμμου του βυθού γνωστής παραλίας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες του Λιμενικού Σώματος για να διαπιστώσουν αν πρόκειται πραγματικά για νάρκη.

Ετσι, ειδοποιήθηκε ειδικό κλιμάκιο από το Πολεμικό Ναυτικό και την Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, το οποίο αναμένεται να επισκεφτεί για μία ακόμη φορά το νησί μας για να ταυτοποιήσει και να εξουδετερώσει θαλάσσια νάρκη.

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί σχεδόν πριν δύο χρόνια και μάλιστα στην ίδια παραλία, οπότε και ταυτοποιήθηκε νάρκη επιφανείας από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που εξουδετερώθηκε με χαμηλής ισχύος ελεγχόμενη έκρηξη από άνδρες της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών.

ΖΑΚ

imerazante.gr