120 συλλήψεις στη Λευκάδα από την αρχή του καλοκαιριού!

Ιδιαίτερα θετικά, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, από την εφαρμογή του  επιχειρησιακού σχεδιασμού αστυνόμευσης  των τουριστικών περιοχών της Λευκάδας.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά (120) συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βεβαιώθηκαν (97) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (738) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (3.585) ευρώ καθώς και (441) προϊόντα παραεμπορίου

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης των Τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται, με  την έναρξη της θερινής περιόδου.

Το σχέδιο αποτελείται από σειρά προληπτικών αστυνομικών δράσεων που στοχεύουν, κυρίως, στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και στην πρόληψη φαινομένων μικροεγκληματικότητας που αναπτύσσονται στις τουριστικές περιοχές.

Η μέχρι στιγμής αποτίμηση της εφαρμογή του κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική καθώς   από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, κατά το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2016,  έχουν προκύψει τα παρακάτω αποτελέσματα:

Συνελήφθησαν συνολικά (120) άτομα για διάφορα αδικήματα μεταξύ των οποίων,  (25) συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για άλλα αδικήματα.

Στο τομέα της παραβατικότητας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος βεβαιώθηκαν (97) παραβάσεις, από τις οποίες οι (23) αφορούν την στέρηση άδειας λειτουργίας.

Στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων,  βεβαιώθηκαν (738) παραβάσεις,  από τις  οποίες ξεχωρίζουν, (19) παραβάσεις για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, (64) για ταχύτητα και (25) για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Κατασχέθηκαν, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, (36,6) γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των (3.585) ευρώ καθώς και (441) προϊόντα παραεμπορίου.

Οι δράσεις αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών της Λευκάδας, αναμένεται να  ενταθούν με την κορύφωση της θερινής περιόδου.