Γρίφος το πώς πέθαναν αβοήθητοι ο πατέρας και η κόρη στην Ηλεία – Τι αναφέρει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

«Για να οδηγήσεις σε ένα τέτοιο σημείο θα πρέπει να είσαι σε πανικό»

Φως στις περίεργες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους ο 68χρονος Κώστας Λοϊζίδης και η 44χρονη κόρη του Ελένη στο Μπόρσι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επιχειρούν να ρίξουν οι Αρχές, ξετυλίγοντας το μίτο των στοιχείων που βρέθηκαν στο σημείο.

Τα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση είναι πολλά, ενώ περισσότερο φως στις έρευνες θα ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

Πατέρας και κόρη βρέθηκαν νεκροί 23 ημέρες μετά την εξαφάνισή τους, την Δευτέρα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και η κηδεία τους θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα.

rio3-333x3361

Μιλώντας στο protothema.gr η ιατροδικαστής των Πατρών Αγγελική Τζιόλα, έδωσε στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν στην έρημη τοποθεσία:

«Ο θάνατος τοποθετείται προ 20 ημερών περίπου. Το αν βρέθηκαν σε τέτοιες συνθήκες εξάντλησης, αφυδάτωσης, θερμοπληξίας, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό αλλά πάντα με επιφύλαξη μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Από την εικόνα που είχαμε στην αυτοψία, ένα αυτοκίνητο με έναν άντρα μέσα σε καθιστή θέση με ανοιχτή την πόρτα, σαν να προσπαθεί να ξεκουραστεί ή να περιμένει κάτι, είναι λοιπόν η εικόνα ενός ανθρώπου που ίσως έχασε τις αισθήσεις του ή δεν ένιωσε καλά και μια κοπέλα σε μια μεγάλη απόσταση από το αυτοκίνητο η οποία έχει ξεκινήσει με ένα παγουράκι στα χέρια το οποίο δεν έχει ούτε ίχνος νερού μέσα, προφανώς να πήγε να φέρει νερό.

Μπορεί όμως να είχε λίγο νερό μέσα, να το ήπιε και να ξεκίνησε να φέρει βοήθεια. Να σημειωθεί ότι και οι δυο είχαν πάνω τους τα ρούχα τους, τα κοσμήματά τους» επεσήμανε η κυρία Τζιόλα και προσθέτει:

«Κάτι πολύ σημαντικό για μένα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σήμερα ζητήσαμε εγγράφως τα βιβλιάρια υγείας των δυο ανθρώπων. Είναι σημαντικό γιατί αν βλέπατε το σημείο στο οποίο έφτασαν ήταν ένα τόσο περίεργο σημείο να φτάσει ένα αυτοκίνητο που δείχνει όχι κάτι ύποπτο αλλά μια απόλυτη έλλειψη προσανατολισμού αντίληψης και με προβληματίζει περισσότερο. Αν ο οδηγός, που λέγανε ότι είχε προβλήματα με την καρδιά και άλλα, θα έπρεπε κανονικά να ακούει τον συνοδηγό που λογικά θα έπρεπε να του λέει προς τα που να κατευθυνθεί.

Όταν λοιπόν είναι και οι δυο χαμένοι, εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν προβλήματα υγείας σοβαρά, τόσο οργανικά όσο και νοητικά αλλά περιμένω να τα επιβεβαιώσω από τα βιβλιάρια υγείας».

Το γεγονός πως οι δυο άτυχοι άνθρωποι πιθανόν να ακολουθούσαν και κάποια φαρμακευτική αγωγή είναι ένα σημαντικό στοιχείο που θα εξεταστεί από την ιατροδικαστή.

«Αν ακολουθούσαν κάποια φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να δικαιολογεί πάρα πολλά πράγματα γιατί βρέθηκαν εκεί, για μένα. Δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο μέχρι αυτή την ώρα, αντιθέτως βλέπω ένα περιβάλλον περίεργο της οικογένειας που αντιμετωπίζει προβλήματα κυρίως ψυχολογικά γιατί οι άνθρωποι αυτοί είχαν χάσει κι ένα παιδί, στο παρελθόν.

Όλα αυτά είναι σημαντικά, ακόμα και η απώλεια ενός ανθρώπου μπορεί να επιδεινώσει κάποιο πρόβλημα περισσότερο».

Επίσης, όπως τονίζει η ιατροδικαστής το γεγονός πως ο 68χρονος οδήγησε με το αυτοκίνητο μέσα σε ένα ακαλλιέργητο χωράφι δείχνει πως δεν βρισκόταν σε φυσιολογική κατάσταση.

«Για να οδηγήσεις σε ένα τέτοιο σημείο θα πρέπει να είσαι σε πανικό, με μειωμένη αντίληψη και ίσως να έχει φύγει και η επήρεια των φαρμάκων.

Επίσης πρέπει να μάθουμε τι είδους φάρμακα ήταν αυτά, γι’αυτό έχω ζητήσει τα βιβλιάρια υγείας. Αν λοιπόν δεν έχω αυτά τα στοιχεία ακόμη δεν μπορώ να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα. Και να φανταστείτε πως εγώ ήμουν χθες στο σημείο πάνω από δυο ώρες και ο ήλιος σε συνδυασμό με τη ζέστη έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, φανταστείτε τι πέρασαν αυτοί οι δυο άνθρωποι».

thebest.gr