Στις φλόγες σπίτια στο κέντρο της Λευκάδας – Εικόνες και βίντεο που κόβουν την ανάσα!

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων καθώς ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτίρια είναι αρκετά μεγάλος, σύμφωνα με το mylefkada.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κόσμος μεταφέρει σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φωτιά στην περιοχή του Μαρκά απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης της Λευκάδας ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Ήδη τέσσερα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ για λόγους ασφαλείας έχουν εκκενωθεί διπλανά κτίρια αλλά ακόμα και η Παναγία των Ξένων.

 

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην παλιά πόλη της Λευκάδας, με αποτέλεσμα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες σπίτια. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική που έσπευσε με μεγάλη δύναμη στο σημείο, σε μια προσπάθεια αρχικά να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για»μεγάλη καταστροφή» που συντελείται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκάδας.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες και 8 οχήματα, ενώ πληροφορίες μιλούν για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τρία σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, σε σημείο κοντά στην Δημοτική βιβλιοθήκη, τα οποία είναι ξύλινα σύμφωνα με το lefkadapress, από όπου και οι φωτογραφίες.

Πηγή: cnngreece.gr

Φωτιά εκδηλώθηκε σε σπίτια σε κεντρικό δρόμο της Λευκάδας. Σύμφωνα με το lefkadapress.gr και οι 3 οικίες είναι ξύλινες και το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαιτέρως δύσκολο με τη φωτιά να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι περίοικοι καθώς η γειτονιά είναι πυκνοκατοικημένη.

fotia_lefkada

fotia_lefkada1