Και η Πρέβεζα σταθμός του Europ.Raid – Φθάνουν την Δευτέρα 65 πληρώματα

Την προσεχή  Δευτέρα 8  Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα φθάσουν στη Πρέβεζα, 65 πληρώματα και  200 συμμετέχοντες, περισσότεροι μαθητές 18-30 ετών, που λαμβάνουν μέρος στον Τρίτο Γύρο της Ευρώπης με αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου και το pamepreveza.gr. Συγκεκριμένα θα  διανυκτερεύσουν  στον χώρο απέναντι από το θερινό κινηματογράφο στην Κυανή Ακτή και  θα  αναχωρήσουν την επόμενη το πρωί.

Από την Δυτική Ευρώπη στην ανατολική Ευρώπη θα συνδέσουν 23 χώρες της Ευρώπης  και θα μεταφέρουν  έξι τόννους εκπαιδευτικού υλικού σε 10 Ευρωπαϊκά  τοπικά σχολεία. Κι όπως  αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου των διοργανωτώνW «Ο Γύρος της Ευρώπης με αυτοκίνητα  είναι  ο πρώτος μηχανοκίνητος   περιπετειώδης και πολιτιστικός γύρος, με πάνω από 10.000,00 χιλιόμετρα  διαδρομής, μόλις σε 23 ημέρες. Τέσσερα ήσαν τα πληρώματα το 2014, δεκατέσσερα το 2015….. Και εφέτος από τις 30 Ιουλίου  μέχρι τις 21 Αυγούστου 2016, 65 πληρώματα και 200 συμμετέχοντες.

Ο Γύρος της Ευρώπης  με αυτοκίνητα είναι ένα μοναδικό γεγονός  που  στοχεύει στην «ανακάλυψη» και πάλι της Ευρώπης,  βρίσκοντας  νέους δεσμούς και  τρόπους προσέγγισης μεταξύ των  πόλεων της Ευρώπης. Διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο και συγκεντρώνει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες  από όλη την Ευρώπη  για να εξελιχθεί σε  ένα μεγάλο γεγονός. Είναι υποψήφιος για πολλά  Ευρωπαϊκά βραβεία   και υποστηρίζεται από πολλές εταιρείες και ινστιτούτα. Έχει επίσης μεγάλη κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  με πάνω από 300 άρθρα (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση) μέσα σε 2 χρόνια.

Επίσης στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  με 100.000 ανθρώπους που το παρακολουθούν, από την αρχή της διαδρομής ως το τέλος.. Για τον τρίτο Γύρο η Πρέβεζα συμφώνησε να γίνει εταίρος  και να καλωσορίσει  τα πληρώματα  και τους συμμετέχοντες, δείχνοντας  έτσι την διεθνή της γενναιόδωρη  στάση και  είναι μιά πολύ καλή ευκαιρία για τον Γύρο της Ευρώπης  να υποστηριχθεί από τους τοπικούς εκλεγμένους αντιπροσώπους. Είμαστε ανυπόμονοι να ανακαλύψουμε την πόλη  της Πρέβεζας και να συναντήσουμε τους ανθρώπους της”.