Θέρμο: Αναταράξεις στην ομάδα Κωνσταντάρα

Απέπεμψε δύο συμβούλους του, οι οποίοι υπέγραψαν αναφορά της αντιπολίτευσης για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κανένα σχόλιο από την πλευρά του Δημάρχου

Εσωτερικές αναταράξεις καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στη Δημοτική Αρχή Θέρμου, μετά την απόφαση του Δημάρχου Σπύρου Κωνσταντάρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποπέμψει από την Δημοτική του Ομάδα προτείνοντας τη διαγραφή τους, τους συμβούλους Νίκο Παπαδημητρίου και Γιάννη Παπαθανασόπουλο καθώς υπέγραψαν αναφορά του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόδωρου Κασόλα, εναντίον του Προέδρου του Σώματος Κώστα Μαραγιάννη λόγω παραποιήσεων των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δύο σύμβουλοι εξέδωσαν αιχμηρή ανακοίνωση κατά της απόφαση του Δημάρχου Θέρμου στην οποία μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο: «Σπιλωτική πρακτική του Δημάρχου Κωνσταντάρα Σπυρίδων» αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/7/16 ο κ. Κωνσταντάρας, νυν Δήμαρχος Θέρμου εισηγήθηκε τη διαγραφή μας, με αφορμή την υπογραφή που βάλαμε σε έγγραφο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το οποίο κάνει αναφορά στον πρόεδρο Δ.Σ. κ. Μαραγιάννη Κων/νο λόγω παραποιήσεων των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Λόγω της ιδιότητάς του ως Δήμαρχος και ως νομικός, αντιλαμβάνεται το βάρος της συγκεκριμένης καταγγελίας, μαζί με τα αποδεικτικά αυτής και θα ήταν σώφρον να πρεσβεύει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και όχι να βάζει στο στόχαστρο όσους το υπηρετούν. Επιπλέον κάνει λόγο για ‘Ανήθικη πολιτική πράξη’, την στιγμή που ο ίδιος έχει κάνει αποπομπή σε δύο συνεργάτες του (κάτι που έγινε κατακριτέο από την ομάδα του) έχει οδηγήσει στην δικαιοσύνη τον έναν από αυτούς ενώ αφήνει στο απυρόβλητο άλλον συνεργάτη που σχετίζεται με το ίδιο θέμα. Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ο άνθρωπος ο οποίος καθόλου τυχαία βρισκόταν επανειλημμένες τετραετίες στη θέση της Αντιπολίτευσης, ο νυν Δήμαρχος που στα πρώτα δύο χρόνια της θητείας του έχει συγκρουστεί με αρκετούς από τους συνεργάτες και ψηφοφόρους του κάνει λόγο για ηθική και αρχές.
Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών γιατί τα όσα αναφέρουμε είναι στοιχεία (πρακτικά συμβουλίων) και όχι φωτογραφίες όπως ο ίδιος αρέσκεται να παρουσιάζει.»

Σπ. Κωνσταντάρας: «Δεν σχολιάζω δηλώσεις συμβούλων»

Η «Σ» επικοινώνησε για το θέμα με τον Δήμαρχο Θέρμου, ο οποίος δεν θέλησε να απαντήσει, και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν σχολιάζω δηλώσεις συμβούλων». Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Κωνσταντάρα, όταν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα για τη διαγραφή των δύο συμβούλων.