Αγρίνιο: Ρυθμίστε τις οφειλές στη ΔΕΗ, αλλιώς σας κόβουν το ρεύμα!

Τρέχουν να προλάβουν οι συναλλασσόμενοι με την επιχείρηση

Έτοιμη να προχωρήσει σε νέο κύκλο διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε μικρούς, αλλά και μεγάλους οφειλέτες, δίνοντας όμως προτεραιότητα σε ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς όμως την ίδια στιγμή να «παραμελήσει» τους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι διαθέτουν πολλές οφειλές προς τον δημόσιο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, εμφανίζεται η ΔΕΗ. Οι οφειλές στην επιχείρηση, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ «πρωταθλητές», είναι τα Δωδεκάνησα, η Κέρκυρα, η Αχαΐα, η Καβάλα και το Ηράκλειο Κρήτης, καθώς, μόνο στις περιοχές αυτές συσσωρεύονται οφειλές ύψους 365,2 εκατ. ευρώ με τα μισά από αυτά να προέρχονται από επαγγελματίες!

Με 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές να οφείλουν 2,3 δισ. ευρώ η ΔΕΗ ετοιμάζεται να κόψει το ρεύμα σε:
– εκείνους που παρά την ισχύ του ευνοϊκού προγράμματος των διακανονισμών – 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή – δεν έχουν προσέλθει να κάνουν ρύθμιση
– όσους «παίζουν» με τη ρύθμιση, κάνουν δηλαδή αίτηση, πληρώνουν την πρώτη δόση και έπειτα δεν συνεχίζουν την καταβολή, ούτε της επόμενης, ούτε της μεθεπόμενης και γενικώς καμίας άλλης δόσης.

Οι Αγρινιώτες, τοποθετήθηκαν επί του θέματος στη «Σ» προτάσσοντας κυρίως την έλλειψη χρημάτων και ταυτόχρονα την ανάγκη για ύπαρξη ρυθμίσεων και καλής διάθεσης από τη ΔΕΗ.

Χρήστος Μακρής
Ο Χρήστος Μακρής

Ο Χρήστος Μακρής τόνισε ότι «καλό είναι οι ρυθμίσεις να γίνονται, αν και ο κόσμος δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Δεν είναι σωστό να κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν κάνει την ρύθμιση. Εκτός του ότι δεν υπάρχουν χρήματα, πρέπει να γίνεται και έλεγχος σε ποιον κόβεται το ρεύμα, γιατί τόσοι συμπολίτες μας έχουν προβλήματα υγείας και άλλα προβλήματα και βασίζονται στην ηλεκτροδότηση».

Ηρακλής Μούκας
Ο Ηρακλής Μούκας

Ο Ηρακλής Μούκας επισήμανε πως «ο κόσμος πρέπει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και να εργάζεται. Δεν μπορούν όμως γιατί δεν έχουν δουλειά. Ο παππούς και η γιαγιά κατέστρεψαν την τρίτη γενιά με το χαρτζιλίκι τους, που μόνο χαρτζιλίκι δεν ήταν. Τι να λέμε για την ΔΕΗ και τις ρυθμίσεις των οφειλών; Πρέπει να δουλέψεις για να κανονίζεις τις υποχρεώσεις σου, με όσα σου δίνουν και δουλειές υπάρχουν. Η γη μας είναι ανεκμετάλλευτη».

Σωτήρης Δίπλας
Ο Σωτήρης Δίπλας

Ο Σωτήρης Δίπλας σημείωσε ότι «πρέπει να γίνονται ρυθμίσεις, αλλά και η ΔΕΗ πρέπει να διευκολύνει τον κόσμο. Αν δεν έχεις χρήματα κάποιος πως θα πληρώσεις; Η ανεργία «χτυπάει» όχι μόνο τους νέους, αλλά όλες τις ηλικίες. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αλλά όταν μας κόβουν μισθούς και συντάξεις πως θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας;».

Κων/νος Χονδρός