Σε ένα μήνα η προκήρυξη για Νέους Αγρότες, στις 12.500 οι νέες εντάξεις

Ένας µήνας απέµεινε πριν την επίσηµη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Νέων Γεωργών, µε τους ενδιαφερόµενους, εφόσον προχώρησαν σε αίτηση ΟΣΔΕ, να καλούνται πλέον να γραφτούν…

32378CCE02CC80B04968BC07C35AF942

Ένας µήνας απέµεινε πριν την επίσηµη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Νέων Γεωργών, µε τους ενδιαφερόµενους, εφόσον προχώρησαν σε αίτηση ΟΣΔΕ, να καλούνται πλέον να γραφτούν στο Μητρώο Αγροτών ώστε να µπορέσουν να υποβάλλουν φάκελο ενίσχυσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Τα επιχειρηματικά σχέδια πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους γεωργούς επικεντρώνεται σε όσπρια, καρυδιές και αρωµατικά.
Ο αριθµός των νέων εντάξεων δεν αναµένεται να ξεπεράσει τις 12.500 µετά και τη µείωση των κονδυλίων από τα 308 εκατ. ευρώ στα 238 εκατ. ευρώ, αλλά και την απόφαση (Αρ. Πρωτ. 3994) να περάσουν γέφυρα οι πληρωµές όσων µπήκαν στο Μέτρο το 2009 και 2014.

Σηµειώνεται ότι ήδη στις Περιφέρειες εκχωρήθηκε το σύνολο του προϋπολογισµού για την προκήρυξη του Μέτρου, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστα Αγοραστό, κάτι που ενισχύει το σενάριο για µία και µοναδική πρόσκληση για την προγραµµατική περίοδο 2014-2020.

Όσον αφορά τα επιχειρηµατικά σχέδια τα οποία επίσης θα πρέπει να είναι έτοιµα µέχρι το Σεπτέµβριο, το µεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους γεωργούς σύµφωνα µε τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων, επικεντρώνεται σε όσπρια, καρυδιές και αρωµατικά. Σηµειώνεται εδώ, ότι στο επιχειρηµατικό τους σχέδιο (3ετίας ή 4ετίας) οι ενδιαφερόµενοι ενθαρρύνονται να συµπεριλάβουν και την επιθυµία τους να ενταχθούν στα νέα Σχέδια Βελτίωση, τα οποία σύµφωνα µε τον γ.γ Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπο Κασίµη τοποθετούνται αρχές του 2017.