Δυτική Ελλάδα: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα 1/8

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής  Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών  & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016
προβλέπεται  υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 ) για τις εξής περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας:
.  Δήμος Πύργου
.  Δήμος Πηνειού
.  Δήμος Ήλιδας
.  Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής  Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει  ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειές και τους Δήμους των Ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτική προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής  Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Συνιστάται στους αγρότες, κτηνοτρόφους, και μελισσοκόμους να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε υπαίθριες γεωργικές εργασίες.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες  μπορούν  να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής  Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.