Συνεχίζεται για δεύτερη Κυριακή ο καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Αγρινίου

Σε πλήρη εξέλιξη και το πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης κάδων.

 

Με τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων στις πλατείες Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) και Μητροπολίτου Χριστοφόρου (Τρία Φανάρια), καθώς και στις οδούς Διαλέτη και Αναστασιάδη, από πρώην Τράπεζα της Ελλάδος έως Δαγκλή, συνεχίζεται αυτή την Κυριακή,από τις 5 έως τις 10 το πρωί, το σχετικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσηςτου Δήμου Αγρινίου.

Οι δράσεις καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων θα επαναλαμβάνονται τα πρωινά της Κυριακής, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα καθαρισμού και απόσμησηςτων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, το οποίο μάλιστα εντατικοποιείται με την επέκταση του στο σύνολο του Δήμου και με την ενεργοποίηση και δεύτερου ειδικού οχήματος/πλυντηρίου.

Τονίζεται ότι στο κέντρο του Αγρινίου, οι κάδοι θα πλένονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη ενώ, στις οδούς που υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση και οι υπηρεσίες εντοπίζουν πρόβλημα δυσοσμίας, ο καθαρισμός θα επαναλαμβάνεται και κάθε Πέμπτη.

Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα, το πρώτο ειδικό όχημα-πλυντήριο, εκτός από τους κάδους στο κέντρο της πόλης (οδοί Μπαϊμπά, Γρίβα, Μακρή, Εθνικής Αντίστασης, Παναιτωλικού, Βλαχοπούλου, Δ.Σταϊκου, Ρίτσου, 14ης Σεπτεμβρίου, Παπαστράτου, Μπότσαρη, Σουλίου, Δαγκλή, Αναστασιάδη, Χαρ. Τρικούπη,το πρωί της Δευτέρας, και Ελ. Βενιζέλου Ηρώων Πολυτεχνείου, Καλυβίων, Τερτσέτη,  Αναστασιάδη,  Αγ. Δημητρίου, Τσαλδάρη, Παπαστράτου έως Ρίτσου, το πρωί της Τρίτης), θα καθαρίσει τους κάδους στο Δοκίμι και τα Καλύβια, το πρωί της Τετάρτης, στις εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη Ρηγανά, το Βελούχι και τη Λεύκα, την Πέμπτη, και στην Αγ. Τριάδα, τις εργατικές κατοικίες Αγ. Βαρβάρας και τα Αγ. Βασιλιώτικα, την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Το δεύτερο ειδικό όχημα-πλυντήριο, αυτή την εβδομάδα, θα προχωρήσει στο πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων στις εξής περιφέρειες: Στράτου και Κυψέλης (Δευτέρα 01/08/2016), Οχθίων, Γουριώτισσας και Ρίγανης (Τρίτη 02/08/2016), Ματσουκίου και Καστρακίου (Τετάρτη 03/08/2016), Παναιτωλίου (Πέμπτη 04/08/2016) και Λεπενούς (Παρασκευή 05/08/2016).

Ο Δήμος Αγρινίου  υπογραμμίζει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και συμμετοχής όλων προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η συγκεκριμένη, πολύ σημαντική για την καθημερινότητα δράση.

Για το λόγο αυτό, ζητείται η συνεργασία των επαγγελματιών, αλλά και όλων των δημοτών, ώστε να μην ρίχνονται στους κάδους ζωικά υποπροϊόντα, γεγονός που αυξάνει δραματικά τη δυσοσμία και καθιστά ταυτόχρονα αναποτελεσματική κάθε ενέργεια του Δήμου.

Ακόμη υπενθυμίζεται  ότι βασική προϋπόθεση για την όσο το δυνατόν καλύτερη διατήρηση της καθαριότητας του κάδου είναι το να τοποθετούνται τα απορρίμματα σε καλά κλεισμένους και ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους. Επομένως, παρακαλούνται οι δημότες να μην τοποθετούν απορρίμματα χωρίς να είναι κλεισμένα στους συγκεκριμένους σάκους, οι οποίοι ακολούθως πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους με τρόπο που να επιτρέπει στο καπάκι να ξανακλείνει ομαλά μετά τη χρήση.