Αγρίνιο: Οι συντάξεις «εξανεμίζονται» εν ριπή οφθαλμού!

«Θηλιά στο λαιμό» η φορολογία

Με το που λαμβάνουν τη σύνταξή τους οι συνταξιούχοι, «εξαφανίζονται» χωρίς να το καταλάβουν…

 

Χθες οι περισσότεροι συνταξιούχοι έλαβαν τις συντάξεις τους, όμως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους θα το διαθέσουν για να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και υποχρεώσεις τους, με συνέπεια μέσα σε λίγες μόλις μέρες οι περισσότεροι συνταξιούχοι να είναι χωρίς χρήματα, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι συνεισφέρουν οικονομικά στην οικογένεια των παιδιών τους, αλλά και στα ανίψια τους.

Από νωρίς το πρωί, οι τράπεζες γέμισαν από συνταξιούχους, καθώς καταβάλλονταν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του Δημοσίου. Σήμερα, στους λογαριασμούς θα πιστωθούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, ενώ τη Δευτέρα 1η Αυγούστου θα δοθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Παράλληλα, η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας έξω από τις τράπεζες του Αγρινίου έχει ως σκοπό την προστασία των συνταξιούχων από επιτήδειους, καθώς τελευταία έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά κλοπών και ληστειών σε βάρος τους.  Οι Αγρινιώτες σχολίασαν στη «Σ» ότι από τις συντάξεις, δεν του μένουν πολλά χρήματα και αυτό έχει ως συνέπεια να συρρικνωθεί η αγοραστική τους δύναμη, η κίνηση και ο τζίρος στην τοπική αγορά.

Δημήτρης Χαιδής
Δημήτρης Χαιδής

Ο Δημήτρης Χαϊδής σημείωσε ότι «Δεν μένει τίποτα. Δεν προλαβαίνουμε να πληρώνουμε. Τα βάζουμε στην τσέπη και την επομένη αρχίζουμε να τα μοιράζουμε δεξιά και αριστερά. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο. Όλοι έτσι είμαστε».

Δημήτρης Παχής
Δημήτρης Παχής

Ο Δημήτρης Παχής ανέφερε πως «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχει στους νέους μεροκάματο και αναγκαστικά απευθύνονται στους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν πολλά χρήματα και κυρίως οι αγρότες. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα έχουμε μέλλον».

Ανδρέας Καρακώστας
Ανδρέας Καρακώστας

Ο Ανδρέας Καρακώστας επισήμανε ότι «Ο κόσμος πεινάει και ότι παίρνουμε δεν προλαβαίνουμε να τα βάλουμε στην τσέπη μας. Χρωστάει όλος ο κόσμος, στο νερό, στο ρεύμα και μας κόβουν και τις συντάξεις επιπλέον. Τι να μείνει στον κόσμο; Από το κακό στο χειρότερο βαδίζουμε».

Κων/νος Χονδρός