«Πρώτη νίκη του Αιτωλικού για το νερό»

Συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, η αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Αιτωλικού «Το Αιτωλικό» που συνυπογράφεται και από κατοίκους του Αιτωλικού (μιας και η επιτροπή πολιτών για το νερό και τη θάλασσα είναι άτυπη και «δεν έχει εκλεγεί από κανέναν»), με την οποία ζητήθηκε η παροχή καθαρού πόσιμου νερού στους κατοίκους του Αιτωλικού και η λειτουργία του ΒιοΚα Αιτωλικού.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το etoliko-news.blogspot.gr μετά την τοποθέτηση των δικηγόρων των δύο πλευρών, αιτούντων και Δήμου, εκδόθηκε η υπ’αριθμόν 63/16 προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου η οποία ισχύει μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων της 22.9.2016.
Με την απόφαση αυτή υποχρεώνεται ο δήμος να παρέχει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αιτωλικού καθαρό κατάλληλο πόσιμο νερό και να αποφευχθούν εκλείψεις λυμάτων εκτός του βιολογικό καθαρισμού.
Σύμφωνα με το etoliko-news.blogspot.gr πρόκειται για μια πρώτη απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων του Αιτωλικού, που βροντοφώναζαν «ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ» .

αποφαση