Τι θα μπορούσε να συμβεί με τον Παπαχρήστο

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης εστάλη  στην ΕΠΟ το αίτημα των τριών ομάδων (Φλόγα Παλαιομάνινας,  ΠΑΟ Αγρινίου, Χρυσός Αστέρας Παντάνασσας) για διαχειριστικό έλεγχο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που θα μπορούσε να φέρει μεγάλες ανατροπές στην Ένωση και στον  πρόεδρό της,  Τάκη Παπαχρήστο. Εντούτοις γράφονται και λέγονται διάφορες ανυπόστατες εκδοχές, είτε από άγνοια είτε από δόλο, και θα ήταν χρήσιμο άπαντες οι ενδιαφερόμενοι (διοικητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι) να γνωρίζουν όλα τα αναμφισβήτητα δεδομένα.
Κατ’ αρχήν το αίτημα  για διαχειριστικό έλεχγο έγινε βάσει των ισχυρισμών του πρώην Γ. Γραμματέα της ΕΠΣ, Γιώργου Λαγούδη, διότι  ελλείψει αντιπολίτευσης ουδείς άλλος  θα μπορούσε να γνωρίζει όσα ο πρώην συνεργάτης του προέδρου της ΕΠΣ ανέφερε. Επίσης δεν θα γίνονταν κανένα αίτημα εάν ο Τάκης Παπαχρήστος είχε επιδείξει τον στοιχειώδη σεβασμό προς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αποκρούοντας με αποδείξεις τους ισχυρισμούς Λαγούδη. Επομένως οι τρεις ομάδες έκαναν το αυτονόητο με το να επιδιώκουν την νομιμότητα και μην έχοντας άλλη οδό πέρα απ’ αυτή. Οπότε ηθικά ηττημένοι θα μπορούσαν να είναι αφενός ο Γιώργος  Λαγούδης αν ο πρόεδρος της ΕΠΣ αποδειχθεί καθ’ όλα νομότυπος, αφετέρου  ο ίδιος ο πρόεδρος αν δεν έχει λειτουργήσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ή αν το έχει πράξει αλλά…  δεν μπήκε στον κόπο να το αποδείξει και να μην δώσει λαβές που θίγουν όλη την Ένωση. Γι’ αυτό οι «αμπελοφιλοσοφίες» για ήττες οποιασδήποτε άλλης πλευράς μόνο εκ του πονηρού μπορούν να εκπορεύονται.
 
Το.. δια ταύτα 
Εκείνο που άμεσα καταλογίζεται στον πρόεδρο της ΕΠΣΝΑ από την πλευρά Λαγούδη είναι πως λειτούργησε παράτυπα σε δραστηριότητές του. Συγκεκριμένα ότι επιβάρυνε το ταμείο με έξοδα για μετακινήσεις, χωρίς προηγουμένως να έχει την ενυπόγραφη έγκριση του ΔΣ. Πρόκειται για  υποχρέωση η οποία είναι ρητή και εφαρμόζεται αυστηρά βάσει  καταστατικών, ανεξάρτητα εάν υπάρχουν τα παραστατικά (αποδείξεις, τιμολόγια) που να επιβεβαιώνουν   ότι πράγματι έγιναν τα έξοδα.
Η ΕΠΟ θα ζητήσει από τον κ. Παπαχρήστο αυτό ακριβώς, δηλαδή τις αποφάσεις του δικού του  ΔΣ, που είχαν προεγκρίνει τα όποια έξοδα  έκανε κι αν τις προσκομίσει δεν υφίσταται θέμα. Αν έστω και σε μια περίπτωση δεν υπάρχει  απόφαση  του ΔΣ θα κηρυχθεί έκπτωτος και θα χάσει την θέση του. Σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΣ που θα δρομολογήσει εκλογές στους επόμενους μήνες και δεν θα έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος που εξέπεσε. Επίσης η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας δεν θα έχει δικαίωμα  ψήφου στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, στην περίπτωση που πάντα που προκύψει ενάντια απόφαση για τον πρόεδρο της Ένωσης πριν τις εκλογές της Ομοσπονδίας.
Αυτά είναι όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, τα οποία προέρχονται από τις «καταγγελίες» Λαγούδη σε συνδυασμό με την αδιαφορία του Τ. Παπαχρήστου να αποδείξει το αντίθετο. Όσον αφορά  τις τρεις ομάδες – ή και την Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση την οποία υποστηρίζουν – πράττουν απλώς το καθήκον τους,  επιδιώκοντας την νομιμότητα.