Συνεχίστηκαν οι αντεγκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο – Νέες ερωτήσεις Καζαντζή

Δόθηκαν απαντήσεις από Α. Καλαμπαλίκη και Δήμαρχο Αγρινίου

Απαντήσεις στις ερωτήσεις του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Καζαντζή, έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Καλαμπαλίκης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ουδεμία σχέση έχουν οι συντηρήσεις των οχημάτων του Δήμου με εταιρεία ιδιοκτησίας του, ενώ σε ότι αφορά την προμήθεια των ζαρντινιέρων, τόνισε κατηγορηματικά ότι όλα έγιναν με κάθε νομιμότητα. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης νιώθοντας προσβεβλημένος, θεωρώντας ότι συκοφαντήθηκε από τον κ. Καζαντζή.

Στην απάντησή του εκτός των άλλων ο κ. Καλαμπαλίκης ανέφερε ότι «ο διακριτικός τίτλος «A.KALABALIKIS» είναι κατοχυρωμένος διακριτικός τίτλος της εταιρείας με την επωνυμία «Α. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», η οποία αποτελεί πράγματι εταιρεία, μέσω της οποίας ασκώ την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, από του έτους 2000 και συνεχώς μέχρι σήμερα. Στα τιμολόγια και σε όλα τα φορολογικά στοιχεία και έγγραφα της εταιρείας αυτής, αλλά και σε όλες τις διαφημίσεις της, αναγράφεται από της ιδρύσεώς της ο διακριτικός αυτός τίτλος. Καταθέτω ορισμένα από τα έγγραφα αυτά για να συμπεριληφθούν στα πρακτικά.

Δεύτερον, θα διαπίστωνε ο πρώην αντιδήμαρχος, από το καταστατικό της ότι ο σκοπός της εταιρείας μου αυτής είναι η εισαγωγή από το εξωτερικό και η εμπορία φορτηγών αυτοκινήτων, Αυτή είναι και η πραγματική εμπορική της δραστηριότητα από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα. Ουδέποτε έκανε άλλη εμπορική πράξη. Ούτε απορριμματοφόρο εισάγει και εμπορεύεται, ούτε αυτοκίνητα επισκευάζει. Βεβαίως, δεν είχε ποτέ, ούτε προ της εκλογής μου ως Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αγρίνιου, ούτε μετά, την οποιαδήποτε συναλλαγή, άμεσα ή έμμεσα, με τον Δήμο Αγρίνιου και, επομένως, ούτε τιμολόγια εξέδωσε ποτέ ο Δήμος προς την εταιρεία αυτή, ούτε το οποιοδήποτε ποσόν κατέβαλε σε λογαριασμό της εταιρείας ή των εταίρων της. Το τελευταίο θα μπορούσε ο πρώην αντιδήμαρχος, να το διαπιστώσει και από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Επομένως, δεδομένων των προεκτεθέντων, συσχετισμός της εταιρείας αυτής με δήθεν παράνομες ή ανήθικες συναλλαγές με τον Δήμο αποτελεί κατασυκοφάντηση της εταιρείας, πλήττει δε καίρια, υπαίτια και παράνομα αυτήν και δημιουργεί ανάλογα δικαιώματα αποζημίωσης.

Τρίτον, θα διαπίστωνε ο πρώην αντιδήμαρχος, ότι ουδέποτε έγινε μεταβίβαση μεριδίων της εταιρείας, η εταιρική της σύνθεση παραμένει η ίδια από της ιδρύσεώς της και οι δήθεν μη νόμιμες μεταβιβάσεις, τις οποίες πρέπει, δήθεν, να διερευνήσει ο Δήμαρχος, αποτελούν αισχρές συκοφαντίες που επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα που προανέφερα. Αφήνω τις αιτιάσεις για τα «πόθεν έσχες» των εταίρων, διότι το μόνο που δείχνουν είναι τρικυμία εν κρανίω. Σύγχυση, άγνοια και μένος.

Τέλος, θα έπρεπε ο πρώην αντιδήμαρχος, να γνωρίζει, κι ως δικηγόρος, ότι η εταιρεία αυτή έχει μεν ως μισθώτρια στην κατοχή της τον χώρο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, αλλά έχει δικαίωμα υπομίσθωσης τμήματος ή και ολόκληρου του ακινήτου σε τρίτον, φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Τέτοια μίσθωση έχει γίνει από το έτος 2012, τμήμα του χώρου έχει μισθωθεί προς την εταιρεία με την επωνυμία «X. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ – Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΑΟΣ Ο.Ε,», το μισθωτήριο είναι κατατεθειμένο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., όπου μπορεί ο καθένας, άρα κι ο πρώην αντιδήμαρχος, να το αναζητήσει. Η μίσθωση αυτή είναι νόμιμη, φορολογείται το εισόδημα της εταιρείας από αυτήν, έγινε προς την ανωτέρω εταιρεία, με την οποία εγώ και η εταιρεία «Α. ΚΑΑΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο A.KALABALIKIS ουδεμία σχέση έχουμε, εκτός από την ανωτέρω μίσθωση και στο συνεργείο της εταιρείας αυτής προφανώς βρίσκονταν το απορριμματοφόρο του Δήμου, το οποίο εμφανίζεται στις φωτογραφίες του ερωτώντος, παπαράτσι – πρώην αντιδημάρχου.»

Σε ότι αφορά το θέμα των ζαρντινιέρων ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, υποστήριξε ότι «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αλλαγή της εικόνας της πόλης αισθητικά. Στα πλαίσια αυτά δόθηκε εντολή στην υπηρεσία να ερευνήσει το οικονομικό αντικείμενο της προμήθειας κινητών ζαρντινιερών, προκειμένου να τοποθετηθούν αρχικά στο κέντρο της πόλης και μετέπειτα να επεκταθούν. Όντως ελήφθησαν οικονομικές προσφορές, όπως προβλέπεται. Ταυτόχρονα επειδή εκείνη την περίοδο (Δεκέμβριος 2015) είχε κλείσει ο προϋπολογισμός και δεν ήταν δυνατή αναμόρφωση αυτού, η υπηρεσία ενεργοποίησε με το νέο προϋπολογισμό τη διαδικασία της αναμόρφωσης προϋπολογισμού και της εγγραφής κωδικού για την συγκεκριμένη δαπάνη, γεγονός το οποίο γνωρίζει ο πρώην αντιδήμαρχος, ο οποίος και το ψήφισε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η διαδικασία της τοποθέτησης είχε αρχίσει το περασμένο Δεκέμβριο σύμφωνα με τις προσφορές οι οποίες ήταν γνωστές και συνεχίζεται με την μελλοντική τοποθέτηση και άλλων, ώστε να ολοκληρωθεί η προμήθεια.» Ολόκληρη την απάντηση μπορείτε να διαβάσετε στο www.sinidisi.gr.

Αμέσως μετά σειρά πήραν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο ανδρών, με τον Νίκο Καζαντζή να καλεί τον Ανδρέα Καλαμπαλίκη σε παραίτηση, και τον δεύτερο να του λέει «θα μείνεις ασκούμενος δικηγόρος»

Στην αρχή της συνεδρίαση πάντως, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κατέθεσε νέα ερωτήματα, με το ένα μάλιστα να αφορά την παιδική χαρά των Σφαγείων. Σύμφωνα με τον κ. Καζαντζή, «από την στιγμή που η εταιρεία δεν έκρινε ακατάλληλη τη συγκεκριμένη παιδική χαρά γιατί έγγραφο αναφέρει ότι θα πρέπει να δαπανηθούν 9.000 ευρώ επιπλέον;» Το ερώτημα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς το πρόσωπό του «δεν έγινε καμία ανάθεση. Η παιδική χαρά θα επισκευαστεί τις επόμενες ημέρες από συνεργεία του Δήμου. Να σταματήσετε το παραμυθάκι και τη λάσπη και να μάθετε γράμματα. Το χαρτί που επικαλείστε δεν φέρει καμία υπογραφή από τον Δήμαρχο».

Επιπλέον ο κ. Καζαντζής ζήτησε να μάθει, πόσοι εξώδικοι συμβιβασμοί για πληρωμή τιμολογίων, έχουν γίνει από την οικονομική επιτροπή, και αν έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης κόστους 24.600 ευρώ, για εργασίες στα γήπεδα 5 επί 5 στα Δύο Ρέματα και στην Εργάνης. Τα δύο αυτά ερωτήματα θα απαντηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ Αγρινίου, σύμφωνα με τις οποίες δύο ασθενοφόρα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας για μόλις 650 ευρώ, ζητώντας την βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχήςaggelopoulos

xondros1