Αγωνία και στο Αγρίνιο για το 7χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε σοβαρά από ακυβέρνητο σκάφος στη Ζάκυνθο

Τοπική διάσταση έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες η περιπέτεια του 7χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά προ ημερών από ακυβέρνητο σκάφος, ενώ έπαιζε στην παραλία «Τσιλιβί» της Ζακύνθου. Ο λόγος είναι διότι η καταγωγή του ανήλικου είναι από τα Τριαντέικα Αγρινίου, ενώ μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, διότι η οικογένειά του και συγκεκριμένα ο πατέρας του δραστηριοποιείται επιχειρηματικά τα τελευταία χρόνια στο νησί. Το λυπηρό περιστατικό που συγκλόνισε όλη την κοινωνία «αγγίζει» δυστυχώς και την περιοχή μας αφού οι συγγενείς του άτυχου αγοριού κατοικούν στη περιοχή του Αγρινίου.

Την ίδια στιγμή, η κρίσιμη κατάσταση του 7χρονου είναι σταθερή, παρά του γεγονότος ότι κρίθηκε αναγκαίο, λόγω των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην Πάτρα. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου ο 22χρονος χειριστής του σκάφους, καθώς επίσης και δύο ακόμη άτομα που επέβαιναν σ αυτό.

Το χρονικό του συμβάντος έχει ως εξής: Όλα ξεκίνησαν στην παραλία Τσιλιβί το απόγευμα του Σαββάτου. Οι δύο επιβαίνοντες του ιδιωτικού σκάφους έκαναν δοκιμαστικό πλου για να δουν αν δούλευε η μηχανή του σκάφους. Αρχικά έσβησε η μηχανή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και να πέσουν πάνω στα βράχια. Στη συνέχεια, στην προσπάθεια να τους να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή, τα κατάφεραν αλλά η… μηχανή κόλλησε με αποτέλεσμα το σκάφος να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους έπεσαν στην θάλασσα για να γλιτώσουν και το σκάφος ακυβέρνητο βγήκε στη στεριά και την ώρα που έβγαινε τραυμάτισε πολύ σοβαρά το παιδί στο κεφάλι.
Κάτοικοι της περιοχής και λουόμενοι κάλεσαν αμέσως σε βοήθεια του παιδιού που μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Εκεί οι γιατροί αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες έκριναν πως λόγω των σοβαρών χτυπημάτων που είχε στο κεφάλι έπρεπε να μεταφερθεί εκτός νησιού και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αεροδιακομιδή του στο Ρίο όπου νοσηλεύεται.

Κων/νος Χονδρός