«Ναι», αλλά έπεται συνέχεια

Ποτέ άλλοτε δεν θυμόμαστε  τόσο μεγάλη συμμετοχή ομάδων στην  τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΝΑ για την έγκριση του διοικητικού  και οικονομικού  απολογισμού (αυτή τη φορά για το 2015) οι οποίοι εγκρίθηκαν τελικά με ψήφους 43 υπέρ και  9 κατά. Στον αντίποδα έχουν κατατεθεί αιτήματα για διαχειριστικό έλεγχο με συνέπειες που μπορεί να αποδειχθούν… ανατρεπτικές
Η μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε από το γεγονός ότι περίπου 20 ομάδες διατυμπάνιζαν πως θα καταψηφίσουν ως αντίδραση στην κακοδιοίκηση της Ένωσης, άσχετα αν οι εκπρόσωποι των περισσότερων απ’ αυτές αποδείχθηκαν ανακόλουθοι των δικών τους λόγων.  Πάντως  οι διοικούντες την  ΕΠΣ  φρόντισαν να προσέλθουν οι ομάδες που θα ψήφιζαν ό,τι και να τους πρότειναν, οπότε προέκυψε συμμετοχή  από 52 ομάδες.
Οι  εκπρόσωποι των 52 ομάδων στοιβαγμένοι σε μια μικρή αίθουσα του Ενωσιακού γηπέδου έκαναν το «καθήκον» τους με φανερή ψηφοφορία και δεν έλειψαν κάποιες αντεγκλήσεις στην διάρκεια της διαδικασίας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Παπαχρήστος  παρουσίασε τα στοιχεία  και ο Δημήτρης Ντάουλας, που εκπροσώπησε τον  Χρυσό Αστέρα Παντάνασσας,  στην τοποθέτησή του ανέφερε πως οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ,  Γιώργου Λαγούδη, αναγκάζουν την ομάδα να  καταψηφίζει και να ζητά διαχειριστικό έλεγχο. Είπε ακόμα  πως αν ισχύουν τα λεγόμενα Λαγούδη ο πρόεδρος θα είναι έκπτωτος κι ο τελευταίος συμφώνησε. Ο Δημήτρης Ντάουλας  ανέφερε  επίσης ότι  οι ομάδες δε μπορούν να χειροκροτήσουν για τα πρωταθλήματα και  τη συμπεριφορά σε κάποιους διοικητικούς παράγοντες με υποχρέωση για ανάκληση δηλώσεων, πρακτική που  ήταν απρεπής και τους ταπείνωνε.Ο Νίκος Χολέβας έθεσε το ερώτημα  εάν υπάρχουν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που να εγκρίνουν τα έξοδα  κι απορούσε που ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ δεν έχει απαντήσει στις «καταγγελίες» Λαγούδη.
Επίσης ο Χρήστος Κουτσομπίνας από την Φλόγα Παλαιομάνινας εξέφρασε απορίες κι αμφισβήτησε πως η διαχείριση γίνεται με τους ενδεδειγμένους τρόπους, ενώ ο εκπρόσωπος του Α.Ο. Ζευγαρακίου, Νεκτάριος Γεωργακόπουλος,  ρώτησε τι μέρος  από το ποσό των εσόδων της Ένωσης καταλήγει στις ομάδες και λαμβάνοντας την απάντηση πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο είπε ότι θα καταψηφίσει.
Σημαντικό και κάτι άλλο που προέκυψε: ενώ με ανακοίνωση η ΕΠΣΝΑ «χάλασε τον κόσμο» πριν λίγες ημέρες για δήθεν απώλεια ενίσχυσης από τον ΟΠΑΠ λόγω αργοπορίας των δικαιολογητικών από τους Γιώργο Λαγούδη και Αριστέα Ρόμπολα, αποδείχθηκε ότι αφενός υπάρχει χρόνος ακόμα, αφετέρου ότι δεν είχαν γίνει οι αυτονόητες ενέργειες από την ΕΠΝΑ προς Λαγούδη – Ρόμπολα. Προέκυψε ότι δεν υπήρχε κάποιος που να συντονίζει αυτή την σημαντική γραφειοκρατική διαδικασία την ώρα που η κ. Ρόμπολα απουσίαζε λόγω πολύ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος υγείας.
Τελικά τρεις  ομάδες, η Φλόγα Παλαιομάνινας, ο ΠΑΟ Αγρινίου  και ο Χρυσός Αστέρας Παντάνασσας,  μέσω των εκπροσώπων τους κατέθεσαν γραπτό αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο, από την ΕΠΟ,  και οι σχετικές εξελίξεις αναμένονται τον Σεπτέμβριο πλέον.  Πάντως οι εκπρόσωποι των τριών ομάδων τόνισαν ξεκάθαρα ότι προβαίνουν σ’ αυτή την ενέργεια λόγω των καταγγελιών του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Παπαχρήστου, του κ. Λαγούδη, και της μη στοιχειοθετημένης απάντησης του προέδρου.  
Στην ψηφοφορία  43 ομάδες ενέκριναν τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και 9 τον καταψήφισαν.
Υπέρ ψήφισαν  Μεσολόγγι 2008, Α.Ε. Μεσολογγίου, Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά, Αναγέννηση Θέρμου, Α.Ο. Χάλκειας, Απόλλων Δοκιμίου, Ατρόμητος Αντιρρίου, Κεραυνός Μυρτιάς, Ναυπακτιακός Αστέρας, Ν.  Θέρμιος Απόλλων, Δόξα Καινουρίου, ΠΑΟΚ Καλυβίων, Αετός Σταμνάς, Α.Ο. Λυγιάς, Α.Ο. Παπαδατών, Αράκυνθος Ματαράγκας, Άρης Αιτωλικού, Αστέρας Κεφαλοβρύσου, Αστέρας Μεσολογγίου, Αχιλλέας Γραμματικούς, Γ.Ο. Μεσολόγγι, Θύελλα Αγίου Ανδρέα, Α.Ο. Ρηγανά, Αστέρας Αγρινίου, Αστέρας Καμαρούλας, Ελπίδες Αγρινίου, Θύελλα Παραβόλας, Κεραυνός Ποταμούλας, Α.Ε. Βάλτου, Αετός Ξηρομέρου, Ακαρνανικός Φυτειών, Αμβρακικός Λουτρού, Α.Ο. Αρχοντοχωρίου, Α.Ε. Αγίου Δημητρίου, Αναγέννηση Μεσολογγίου, Ένωση ΑΟΚ Τρίκαρδος, Κεραυνός Γαβαλούς, Άρης Λεπενούς, Πυραμίς Σαρδινίων, Ακαδημία Θέρμου, Ακαδημία Μεσολογγίου, Παιανία Μάστρου και Αναγέννηση Ρίγανης. Κατά ψήφισαν Αμφίλοχος, Φλόγα Παλαιομάνινας, Α.Ο. Ζευγαρακίου, Α.Ο. Σκουτεράς, Δάφνη Μεγάλης Χώρας, ΠΑΟ Αγρινίου, Ιδομενέας Εμπεσσού, Α.Ε. Μακρυνειακός και Χρυσός Αστέρας Παντάνασσας.