Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση o 7χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι από ακυβέρνητο σκάφος

Νεότερη Ενημέρωση: Ώρες αγωνίας για την εξέλιξη της υγείας του 7χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, από ακυβέρνητο σκάφος στην παραλία Τσιλιβί στη Ζάκυνθο το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια», όπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του.

Τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα από τους θεράποντες ιατρούς.

tsilivi-2_1.jpg

Πρώτη Ενημέρωση: Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια», μεταφέρθηκε εσπευσμένα ακτοπλοικώς το βράδυ του Σαββάτου 7χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, σε παραλία της Ζακύνθου, από ακυβέρνητο λέμβο.

Συγκεκριμένα το αγοράκι που φέρει τραύματα στο κεφάλι, βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή «Τσιλιβί», περίπου 20 μέτρα από την ακτή, όταν το σκάφος στο οποίο δεν επέβαινε κανένα άτομο, «βγήκε» στη στεριά.  Ο ανήλικος λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με πλοίο της γραμμής  στην Κυλλήνη και από εκει στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη λέμβο σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου αρχικά, πριν μείνει ακυβέρνητη, επέβαιναν τρία άτομα ηλικίας 19, 30 και 22 ετών αντίστοιχα, τα οποίακατά δήλωση τους την είχαν αγκυροβολήσει σε παρακείμενο όρμο, όπου κατά την εκκίνηση της, στη λέμβο επέβαινε μόνο ο 22χρονος, ο οποίος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα η λέμβος να συνεχίσει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα έχοντας κατεύθυνση τον χώρο της ξηράς.

Ο 22χρονος χειριστής συνελήφθη, όπως και οι δυο ακόμα επιβαίνοντες.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ζακύνθου:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΤΣΙΛΙΒΙ» Ζακύνθου είχε τραυματιστεί άτομο νεαρής ηλικίας από λέμβο.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι στο χώρο της παραλίας βρισκόταν ανήλικο αγόρι ηλικίας 7 ετών, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, το οποίο έφερε τραύματα στο κεφάλι.

Το ανήλικο αγόρι είχε τραυματιστεί, σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων εντός της θάλασσας και σε απόσταση είκοσι (20) περίπου μέτρων από την ακτή, από ακυβέρνητη λέμβο στην οποία δεν επέβαινε κανένα άτομο.

Όπως διαπιστώθηκε στη λέμβο αρχικά, πριν μείνει ακυβέρνητη, επέβαιναν τρία (03) άτομα ηλικίας 19, 30 και 22 ετών αντίστοιχα και κατά δήλωση τους την είχαν αγκυροβολήσει σε παρακείμενο όρμο, όπου κατά την εκκίνηση της, στη λέμβο επέβαινε μόνο ο 22χρονος, ο οποίος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα η λέμβος να συνεχίσει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα έχοντας κατεύθυνση τον χώρο της ξηράς.

Ο 7χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που έφερε μεταφέρθηκε με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» Ν.Π. 12207 στο λιμένα Κυλλήνης και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου όπου και συνελήφθη, ενώ επίσης από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 30χρονος.

tsilivi-1_0.jpg

taxyploo0_0.jpg

zakynthos_0.jpg

Πηγή φωτογραφιών: imerazante.gr