Ηλεία: «Λουκέτο» στα Αστυνομικά Τμήματα Ανδραβίδας – Βαρθολομιού

Ο Σεπτέμβριος θα βρει αποδυναμωμένο αστυνομικά τον Ηλειακό Κάμπο με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ασφάλεια των χιλιάδων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, «λουκέτο» μπαίνει σταΑστυνομικά Τμήματα Ανδραβίδας και Βαρθολομιού ενώ το ΑΤ Βάρδας, μίας ιδιαίτερα «νευραλγικής» περιοχής, θα λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό ως Αστυνομικός Σταθμός και οι αρμοδιότητές του θα είναι γραφειοκρατικές.

Θα παραμείνουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του patrisnews.gr το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών και Γαστούνης αλλά είναι άγνωστο αν θα ενισχυθούν σε προσωπικό και οχήματα. Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης θα αστυνομεύεται από το ΑΤ Λεχαινών και ο Δήμος Πηνειού από το ΑΤ Γαστούνης.

Μόνο δύο για τον Κάμπο

Το ερώτημα που τίθεται και δεν είναι πρώτη φορά, είναι πώς θα αστυνομεύεται ο Κάμπος από δύο μόνο αστυνομικά τμήματα;

Αρκετές φορές το περιορισμένο προσωπικό των πέντε αστυνομικών τμημάτων του ηλειακού κάμπου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν. Είναι δε γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν παίρνουν ρεπό για να καταφέρουν να καλύψουν τις βάρδιες. Η δύναμη των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Ανδραβίδας, Λεχαινών και Βάρδας ανέρχεται σε περίπου 50  αστυνομικούς. Με το «λουκέτο» στα ΑΤ Βαρθολομιού, Ανδραβίδας και την υποβάθμιση του ΑΤ Βάρδας, οι αστυνομικοί προφανώς θα μετατεθούν στα εναπομείναντα τμήματα.

“Δεν αρκεί ένα τμήμα”

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ σχολιάζοντας την πληροφορία δήλωσε: «Εμείς ως δήμος έχουμε ζητήσει να λειτουργούν και τα τρία αστυνομικά τμήματα σε Ανδραβίδα, Λεχαινά και Βάρδα. Η έκταση του δήμου είναι μεγάλη και ιδιόμορφη και είναι πολύ δύσκολο να αστυνομεύεται από ένα μόνο Αστυνομικό Τμήμα»