ΠΑΤΡΑ: Στα δικαστήρια ο Κώστας Πελετίδης! Στο πλευρό του δημοτικοί υπάλληλοι – Παρών και ο Κατσιφάρας

Στα δικαστήρια της Πάτρας βρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί για την άρνησή του να παραδώσει στοιχεία εργαζομένων του Δήμου. Στο πλευρό του βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ο Δήμαρχος Πατρέων πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας λόγω της άρνησης του να παραδώσει τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου έπειτα από σχετική αίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου 2017.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα είναι η προσπάθεια του να προσπορίσει στους εργαζόμενους παράνομο όφελος και να αποτρέψει την απόλυση τους σε περίπτωση που δεν υφίσταται λόγος μετατροπής της εργασίας τους σε αορίστου χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση Δημάρχου με Γ.Δέδε για το φράγμα Πείρου – Παράπειρου

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος είχε εκφράσει με κάθε μέσο την αντίθεση του στις απολύσεις εργαζομένων του Δήμου διεκδικώντας την μονιμοποίηση τους και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών.

Αυτή την ώρα οι Δημοτικοί υπάλληλοι συμπαραστεκόμενοι στον Κ. Πελετίδη έχουν προχωρήσει σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας αποκλείοντας τμήμα της οδού Μαιζώνος. Αργότερα θα πραγματοποιήσουν και πορεία στο κέντρο της πόλης.