Δυτική Ελλάδα: Οι εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΦΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ           Αρχαιολογικός χώρος Πλευρώνας           Θεατρική παράσταση » Ανήλιαγος» σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της Ι. Π. Μεσολογγίου από ομάδα 30 ατόμων. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός 21.00 έως 23.00

ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ       Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών               Ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00

ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ       Αρχαιολογικός χώρος Φρουρίου Ρίου    Μουσική εκδήλωση από τους Λ. και Α. Αδαμόπουλο με ελληνικά και ξένα τραγούδια με αναφορές στο φεγγάρι.

ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ       Κάστρο Πατρών               Ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ       Αίθριο Μουσείου Ολυμπίας       Συναυλία εγχόρδων με το μουσικό σύνολο Χρώματα της Ήλιδας και θέμα «Αφιέρωμα σε Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες». Ώρα έναρξης 21.00. Η συναυλία διοργανώνεται από την ΕΦΑ Ηλείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

EΦΑ ΗΛΕΙΑΣ       Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας               Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 01:00 (με επιφύλαξη)

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ       Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Χλεμούτσι – εξωτερικός περίβολος         Μουσική συνάντηση με τη Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων και Επτανησίων, υπό τη διεύθυνση της κας Σουρμελή Λένας. Ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΦα Ηλείας  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ       Αρχαιολογικός χώρος κάστρου Χλεμούτσι      Ανοικτός ο χώρος  για το κοινό από 20:30 έως 00:30.