Αχαΐα: Φυτεία 2,5 στρεμμάτων με 342 δενδρύλλια, μονοπάτια, δεξαμενή και… παρατηρητήριο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη καλλιέργεια – φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στη θέση Επταπίτα του οικισμού Γρηγόρη Αιγιαλείας, όπως έχει γράψει από το πρωί το tempo24.gr.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα (19-7-2016) νωρίς το πρωί, μέσα στο χώρο της φυτείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τρεις άνδρες, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 31 ετών, καθώς και ένας 49χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της καλλιέργειας ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων, της αντίστασης, της σύστασης συμμορίας και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.

dscf3508.jpg

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν σε δασώδη πυκνόφυτη πλαγιά, κοντά στον ποταμό Μεγανίτη, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία εκτεινόταν σε τρία επίπεδα και καλυπτόταν από φυσική βλάστηση.

dscf3513.jpg

Παράλληλα οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει, σε άλλη δάσωση πλαγιά, απέναντι από τη φυτεία, ειδικό χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήριο προκειμένου να μπορούν να εποπτεύουν το χώρο της καλλιέργειας των ναρκωτικών από απόσταση.

dscf3516.jpg

Για τη σύλληψη των καλλιεργητών, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε μέσα στο χώρο της φυτείας τους τρεις
καλλιεργητές και τους συνέλαβε.

dscf3519.jpg

Στη κατοχή του 35χρονου, ο οποίος κατά τη σύλληψή του προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι, το οποίο περιείχε επτά φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη κατοχή των δυο συνεργών του, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε άλλο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο και τέσσερα ακόμα κινητά τηλέφωνα.

dscf3519_0.jpg

Από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν συνολικά 342 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 2,5 μέτρων, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών.

dscf3522.jpg

Επισημαίνεται ότι η φυτεία είχε δυο διαφορετικές εισόδους και συνολική έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων ενώ εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά επίπεδα, τα οποία ενώνονταν μεταξύ τους με μονοπάτια και το καθένα είχε
δική του αυτοσχέδια δεξαμενή  για το πότισμα των φυτών.

dscf3524.jpg

Παράλληλα το παρατηρητήριο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την επόπτευση του χώρου, ήταν κατασκευασμένο από ξύλα και σκεπασμένο με δίχτυ παραλλαγής ώστε να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό.

dscf3528.jpg

Το εκτιμώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης φέρεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του (400.000) ευρώ.

img_4677.jpg

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

img_4688.jpg

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.