«Καμπάνες» σε επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας

Τσουχτερά πρόστιμα επεβλήθησαν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε πέντε επιχειρήσεις της περιοχής για διάφορες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια ελέγχων.

Ειδικότερα, επεβλήθη πρόστιμο 1.000 ευρώ σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο στο Μεσολόγγι επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/6/2016 στην επιχείρηση διαπιστώθηκε να μην έχει τοποθετήσει πινακίδα με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε βιτρίνα πώλησης διαφόρων ειδών σάντουιτς.

Επεβλήθη πρόστιμο 500 ευρώ σε έτερο αρτοποιείο στο Μεσολόγγι, γιατί σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/6//2016 στην επιχείρηση διαπιστώθηκε να έχει τοποθετήσει πινακίδα με ελλιπείς τις απαιτούμενες ενδείξεις στο σημείο πώλησης διαφόρων τύπου ψωμιού.

Πρόστιμο 1000 ευρώ επεβλήθη σε κατάστημα τροφίμων στο Αγρίνιο επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/7/2016 βρέθηκε προϊόν (κορνεμπίφ)περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας να διατίθεται σε μη διακριτό διαχωρισμό από τα υπόλοιπα τρόφιμα.

500 ευρώ πρόστιμο επεβλήθη σε ψαροταβέρνα στο Κρυονέρι Μεσολογγίου, καθώς σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/7/2016 στο εν λόγω κατάστημα, διαπιστώθηκε να μην έχει αναγράψει στον τιμοκατάλογο όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις με τρόπο που να γίνονται κατανοητές από τον καταναλωτή.

Τέλος, επεβλήθη πρόστιμο 1000 ευρώ σε αρτοποιείο –ζαχαροπλαστείο σε χωριό του Βάλτου, επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/6/2016 στο εν λόγω κατάστημα, διαπιστώθηκε να μην έχει τοποθετήσει πινακίδα με ενδείξεις. (προέλευση-τιμή-ποιότητα-σύνθεση) στην βιτρίνα με τα γλυκά.