Πατρινός φυσικοθεραπευτής φιλοξενούσε… τον δολοφόνο του Μένη Κουμανταρέα!

Η δίκη για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα ολοκληρώθηκε, οι δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν, αλλά αποδείχτηκε αποκαλυπτική όχι μόνο για τη δολοφονία του συγγραφέα αλλά και για τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους. Την αποκάλυψη έκανε ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος του Στεφάν! Ο οποίος αποκάλυψε τις σεξουαλικές προτιμήσεις ενός φυσιοθεραπευτή της Πάτρας, τον οποίο επισκεπτόταν ο Γκοσμίν, ο δεύτερος κατηγορούμενος. «Ως πρόεδρος της Παναχαϊκής, ψάχναμε φυσιοθεραπευτές στην Πάτρα και γνωρίζω» είπε και πρόσθεσε πως «αν εμφανιζόταν ο φυσιοθεραπευτής στο δικαστήριο, θα καταλάβαιναν όλοι», ενώ πέταξε ανάλογους υπαινιγμούς και για μάρτυρα υπεράσπισης του Γκοσμίν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου», ο κ. Κούγιας έχει στοιχεία πως ο πατρινός φυσικοθεραπευτής φιλοξενούσε συχνά στο σπίτι του τον Γκοσμίν. Τώρα τι συνέβαινε μεταξύ τους και τι θα μπορούσε ο Πατρινός να αποκαλύψει στοπ Δικαστήριο για τον καταδικασθέντα για την δολοφονία… δεν γνωρίζουμε!

Να θυμίσουμε πως κατηγορούμενοι στην δίκη ήταν ο 27χρονος σήμερα ΣτεφάνΜατασαρεάνουκαι ο 30χρονος ΓκοσμίνΓκαϊτάν! Και οι δύο ακολούθησαν ίδια υπερασπιστική τακτική.
Ο καθένας αρνήθηκε μετά βδελυγμίας για τον εαυτό του το είδος της σχέσης με τον νεκρό, μίλησε όμως ξεκάθαρα για την ερωτική σχέση του συγκατηγορουμένου του με το θύμα, ενώ επέμειναν και οι δύο σε μια εκδοχή των γεγονότων που ενοχοποιούσε τον άλλο, αλλά αθώωνε τον ίδιο.

Κάθε φορά δε που βρίσκονταν σε αδυναμία να δώσουν πειστική απάντηση, επικαλούνταν την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, το γεγονός πως δεν θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν τέτοιο κακό, πως σέβονταν τον συγγραφέα, πως εργάζονταν και είχαν καλή σχέση με τους γονείς τους, αν και αυτό δεν τους εμπόδισε να καταφύγουν σ’ αυτόν για χρήματα για τη βραδινή τους έξοδο.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, έκρινε ομόφωνα ένοχους για την ανθρωποκτονία του συγγραφέα, τον 27χρονο ΣτεφάνΜατασαρεάνου και τον 30χρονο ΓκοσμίνΓκαϊτάν, ρουμανικής υπηκοότητας, επιβάλλοντας στον καθένα ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή 4 ετών για απόπειρα ληστείας.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε και στους δύο καταδικασθέντες κλάματα. Φίλοι και συγγενείς του συγγραφέα που βρέθηκαν στο Κακουργιοδικείο για να ακούσουν την απόφαση αισθάνθηκαν δικαιωμένοι με την κρίση των δικαστών, καθώς υπήρξε έντονη φόρτιση νωρίτερα στην αίθουσα, όταν ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικού για τον εντολέα του λέγοντας πως η πράξη του «μπορεί να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό». Όπως είπε ο συνήγορος του 30χρονου προκαλώντας αντιδράσεις στο δικαστήριο: «Να παίρνεις ένα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες «έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα… «. Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά…».

Ακροατήριο: Αίσχος… αίσχος…

Αλ. Κούγιας: Εμένα αν το είχε κάνει στο παιδί μου θα του είχα κόψει τα γεννητικά όργανα και τα πόδια.

dete.gr