Η ΛΑ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την επίθεση στη Νίκαια

«Καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την δημοκρατία και τον εκδημοκρατισμό στην γειτονική χώρα και τάσσεται ενάντια σε κάθε μορφή αντιδημοκρατικής επιβουλής και αυταρχισμού εις βάρος του Τούρκικου λαού.

Η απεριόριστη καταδίκη μας στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν σημαίνει κανενός είδους ανοχή στον αυταρχισμό και στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Ερντογάνκαι πολύ περισσότερο στις τυχοδιωκτικές επεμβάσεις του στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στην Συρία.

Η καταρχήν διστακτικότητα της δύσης να καταδικάσει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος δεν προκαλεί μόνο εύλογα ερωτηματικά αλλά και ανησυχία για τον ρόλο των Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την βαθιά της αλληλεγγύη και την δημοκρατική, αγωνιστική της συμπαράσταση στην Τουρκική Αριστερά και τις λαϊκές, προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις του Τούρκικου λαού, με την ελπίδα ότι ενωμένες θα μπορέσουν να διαμορφώσουν ένα καινούργιο δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσωπο της Τουρκίας, το οποίο, πέραν των άλλων, θα συμβάλει στην Ειρήνη στην περιοχή, καθώς και στη φιλία και συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, στη βάση των αρχών της Χάρτας του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου

Καταδικάζουμε τις  δολοφονικές επιθέσεις στη Νίκαια!

«Καταδικάζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις νέες αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις στη Νίκαια. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και όλο το γαλλικό λαό.

Τώρα χρειάζεται, όσο ποτέ, να αποτραπεί ο κίνδυνος, η τραγωδία στη Νίκαια να τροφοδοτήσει κύματα αυταρχισμού και ξενοφοβίας, περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και, πολύ περισσότερο, νέους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και επεμβάσεις.

Η απάντηση στη νέα τραγωδία στη Γαλλία πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και τολμηρές συντονισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου, τη δημοκρατική ομαλοποίηση και σταθεροποίηση, καθώς και δίκαιες πολιτικές ρυθμίσεις στην Συρία, όλη τη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική.»