Διακοπές με το… «σταγονόμετρο» φέτος οι Αγρινιώτες

Η φωνή του πολίτη:

Με το… σταγονόμετρο διακοπές φέτος το καλοκαίρι οι Αγρινιώτες

Η πλειοψηφία θα μείνει στο «κλεινόν άστυ» λόγω οικονομικής ασφυξίας

 

Ένα μεγάλο ζήτημα τίθεται τις καλοκαιρινές μέρες σε όλες τις οικογένειες και τις παρέες. Αυτό των διακοπών. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, οι διακοπές είναι συνυφασμένες με την αντοχή του πορτοφολιού. Συνεχώς οι Έλληνες μειώνουν τις ημέρες των διακοπών τους ή πλέον επιλέγουν να αποδράσουν στον τόπο καταγωγής τους ή σε σπίτια φίλων και συγγενών σε διάφορά σημεία της χώρας. Ταυτόχρονα, ο οικονομικός παράγοντας, με δεδομένο την επιστροφή στο χωριό ή τις ολιγοήμερες διακοπές σε φιλικά και συγγενικά σπίτια, δεν τους δίνει και μεγάλη ευελιξία ώστε να επιλέξουν θάλασσα ή βουνό.

Μεγάλο ποσοστό των Αγρινιωτών θα ακολουθήσει την πεπατημένη των τελευταίων ετών. Διακοπές στο χωρίο ή σε σπίτια φίλων και συγγενών, αλλά και πάλι μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας, μιλώντας στη «Σ», επισημαίνει πως δεν θα πάει διακοπές λόγω έλλειψης χρημάτων και λόγω κακής ψυχολογίας με αποτέλεσμα να περιοριστεί στις διήμερες – τριήμερες κοντινές «εξορμήσεις», κυρίως στη θάλασσα, ενώ όπως είπαν αρκετοί, αν έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία μετά τις 15 Αυγούστου θα φροντίσουν να αποδράσουν δύο ή τρείς μέρες στο βουνό.

Μιχάλης Πρέκας
Μιχάλης Πρέκας

Ο Μιχάλης Πρέκας ανέφερε ότι «αυτοί που θα πάνε διακοπές, θα πάνε για πολύ λίγες μέρες, κυρίως λόγω παιδιών ή για λόγους υγείας αν είναι ηλικιωμένοι. Γενικότερα όμως, δεν νομίζω το ποσοστό αυτών να είναι περισσότερο του 25% σε σχέση με το πόσοι πήγαιναν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει».

Δημήτρης Παπατρέχας
Δημήτρης Παπατρέχας

Ο Δημήτρης Παπατρέχας σημείωσε πως «με την πρώτη ευκαιρία θα φύγουν όλοι, είτε για ένα μπάνιο στη Λευκάδα ή στην Αμφιλοχία, γιατί το Αγρίνιο δεν αντέχεται. Έστω και τέσσερες μέρες θα φύγουν και αν μπορέσουν να ξεκλέψουν και άλλες δύο – τρείς μέρες μετά από καιρό, πάλι θα φύγουν ξανά. Θεωρώ ότι κάπως έτσι θα κινηθεί φέτος ο κόσμος».

Απόστολος Σαγανάς
Απόστολος Σαγανάς

Ο Απόστολος Σαγανάς τόνισε ότι «ο κόσμος λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, φέτος θα πάει λίγες μέρες διακοπές και πιστεύω πως θα επιλέξει κοντινούς στο Αγρίνιο προορισμούς. Σε ότι αφορά τα χρήματα που θα πρέπει να διαθέσει, θα προσπαθήσει να τα εξοικονομήσει κόβοντας από άλλου. Το ποσοστό πιστεύω που θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές θα είναι μεγάλο κυρίως λόγω της ζέστης που κάνει στην πόλη».

Κων/νος Χονδρός